Nova vest
Fudbal 1

13.9.2024.

9:58

Splićani doveli čoveka koji je otkrio Azara

Splitski Hajduk ekspresno je reagovao nakon otkaza Nikoli Kaliniću na mestu sportskog direktora.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Na njegovu poziciju uprava kluba je imenovala Francuza Fransou Vitalija (48). 

Ovaj sportski radnik iza sebe ima preko 20 godina iskustva u fudbalu na različitim funkcijama u sportskim segmentima Lilla, te belgijskih klubova Rojal Muskron i Serkl Briž, kao i francuskog Troa.

Karijeru je počeo u Lilu gde se zadržao sve do 2017. godine. Radio je kao direktor skauta akademije, zatim je postao glavni skaut za prvi tim, potom projekt menadžer i sportski direktor kuba.

U tom razdoblju Lil je šest puta igrao Ligu šampiona, tri puta Ligu Evrope te je po jednom osvojio prvenstvo i francuski kup. Lil je u tom razdoblju bio prepoznatljiv po igračima koji su ponikli u njegovoj akademiji.

Od 2011. do 2015. godine vodio je sportski segment Muskrona, kluba koji je u vlasništvu Lila. Ovaj klub je u navedenom razdoblju došao od treće do prve belgijske lige. Nakon toga, 2017. godine preuzima funkciju sportskog direktora Serkl Briža, razvojnog kluba Monaka, te je u tom klubu radio dve i po sezone.

Tri godine kasnije postao je konsultant "City football" grupe te kao sportski direktor i menadžer Akademije preuzeo Troa, razvojni klub za mlade igrače Mančester sitija.

Novi sportski direktor Hajduka poseduje veliko iskustvo u skautingu i razvoju mladih igrača te iskustvo rada u razvojnim sistemima velikih klubova.

"U svetu fudbala poznat je po prepoznavanju i dovođenju talentovanih mladih igrača, od kojih je svakako najpoznatiji Eden Azar", piše na službenoj stranici Hajduka.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu