Nova vest
Fudbal 3

2.9.2024.

13:37

Dinamo dovodi napadača od 2 miliona evra VIDEO

Zagrebački Dinamo radi na još jednom pojačanju u završnici prelaznog roka.

Izvor: Index

Profimedia

Kako prenosi Indeks, "modri" žele napadača Natenijela Mbukua (22). Reč je o napadaču nemačkog prvoligaša Augzburga, koji bi u zagrebački klub došao na pozajmicu.

Mbuku je rođen u Francuskoj, ali ima i državljanstvo DR Konga. Može igrati u vrhu napada, na obe krilne pozicije te kao ofenzivni vezista.

Karijeru je započeo u francuskom Remsu, u kojem je prošao mlađe kategorije. Augzburg ga je kao slobodnog igrača doveo u januaru 2023. godine.

Za prvu ekipu nemačkog kluba upisao je tri nastupa, dok je četiri utakmice uz dva gola i asistenciju odradio u drugoj ekipi.

U januaru 2024. otišao je na pozajmicu u Sent Etjen i za francuskog drugoligaša odigrao 21 utakmicu, pritom postigavši četiri i namestivši dva pogotka.

Ovog se leta vratio u Augzburg, s kojim ima ugovor do 2027. godine, ali sada bi trebalo da stigne u Dinamo.

Transfermarkt mu vrednost procenjuje na dva miliona evra.

Dinamo se plasirao u glavnu fazu Lige šampiona, u kojoj će kod kuće igrati protiv Borusije Dortmund, Milana, Seltika i Monaka, a u gostima kod Bajerna, Arsenala, Salcburga i Slovana iz Bratislave.

"Modri" su lideri Prve lige Hrvatske sa 13 bodova iz pet utakmica. Imaju po dva boda više od Rijeke i Hajduka.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

18 h

Novo Sport Video Menu