Nova vest
Fudbal 9

19.8.2024.

12:28

Hrvati odahnuli – kako će izgledati "vatreni" posle debakla na EURO?

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak igrača na koje računa za nastupe u Ligi nacija.

Izvor: Index

Profimedia

Hrvatska je u prošlom izdanju takmičenja poražena u finalu od Španije, a u novu sezonu kreće utakmicama protiv Portugala i Poljske.

Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 5. septembra u Lisabonu, a samo tri dana kasnije biće domaćin Poljacima u Osijeku. U grupi je i Škotska.

Od reprezentacije su se nedavno oprostili Domagoj Vida i Marcelo Brozović i na njih selektor Dalić više ne može da računa.

Na spisku je i ime kapitena Luke Modrića, za koga je hrvatska javnost strahovala da će se povući nakon EURO.

"Vatreni" su doživeli debakl u Nemačkoj jer nisu uspeli da prođu grupnu fazu.

Tu je i Ivan Perišić, za mnoge osporavan nakon igara na EP i u dresu Hajduka, koji je u međuvremenu i napustio.

Spisak Hrvatske

Golmani: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović;

Odbrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić;

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić;

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović.

"Kapiten je i dalje s nama"

"Liga nacija biće nam dobra platforma za stvaranje ekipe koja će sledeće godine krenuti u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji EURO, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapiten i dalje s nama – Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega", rekao je Dalić.

"Imamo i dalje snažne temelje u ekipi koja je pre dve godine osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo ekipu osvežili s nekoliko novih imena koje želimo videti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji", nastavio je selektor Hrvatske.

"Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvek mora stremiti pobedama i uspesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je složiti tim koji će krenuti u kvalifikacije za SP. To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rešenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspesima – snažno zajedništvo, timski duh i pobednički mentalitet", zaključio je Dalić.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu