Nova vest
Fudbal 1

21.7.2024.

12:45

Hrvat se oprostio od reprezentacije: "Mi senatori prošli smo i razočarenja..."

Hrvatski fudbaler Domagoj Vida oprostio se od igranja za reprezentaciju.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Vida je o toj odluci obavestio tamošnji fudbalski savez i selektora Hrvatske Zlatka Dalića, a potom se pismom oprostio od navijača.

Vida je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica i postigao četiri gola.

Bio je član reprezentacije koja je na Svetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju i njen deo na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada je osvojena bronza.

"Pobede i uspesi su ono što ostaje u knjigama, ali u mojim uspomenama ostaje mnogo više. I svi teški trenutci jednako su vredni i važni jer osnažuju zajedništvo, karakter i međusobne odnose u ekipi. Navikli smo proteklih godina na veličanstvene uspehe, ali mi "senatori" prošli smo i razočaranja, promene selektora, poraze i teške kritike. Izašli smo iz toga jači, a uspesi su bili tim slađi. Uživao sam boriti se za Hrvatsku na terenu i počašćen sam što sam bio prvotimac one nezaboravne srebrne ekipe iz Rusije. Ali, s jednakim sam žarom proveo i proteklih nekoliko godina kada nisam toliko igrao jer sam naučio da smo za uspeh bitni svi, od prvog do poslednjeg. Daj maksimum na treningu, podrži i digni saigrače, podvikni, uteši, zagrli, nasmej ekipu, povedi pesmu - na mnogo se načina može pridonijeti uspjehu reprezentacije i ponosan sam što sam u ulozi dokapetana Hrvatske mogao i tako doprineti", napisao je Vida u svom pismu.

On se zahvalio svim selektorima, ali i saigračima.

"Bila mi je čast deliti svlačionicu sa nekima od najboljih igrača koje je Hrvatska ikada imala, na čelu s najvećim od najvećih. Hvala vam što ste uvek davali sve za Hrvatsku, što svi doživljavate reprezentaciju kao svetinju, zbog čega se svako od nas uvek veseli okupljanju, da se vidimo, družimo i onda borimo za isti dres", rekao je Vida.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu