Nova vest
Fudbal 6

30.6.2024.

22:06

Dinamo Zagreb na udaru zbog Brazilca (15): "Kako da žive sa 400 evra?"

Ovih dana odvija se prava drama u Zagrebu, a glavni lik je 15-godišnji Brazilac Belinjo.

Izvor: Index.hr

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Njegovi menadžeri, kao i porodica, ogorčeni su na "modre" ponudom stipendijskog ugovora od 400 evra mesečno.

Talentovani fudbaler će zbog toga krenuti putem Kustošije.

"To što je Dinamo ponudio njegovom ocu nije ni suludo, nego bezobrazno. Ova odluka nema nikakve veze sa mnom, to je odlučio njegov otac, koji je preko mene poručio da ih može biti sram. Naravno da bi za Belinja bolje bilo da ostane u Dinamu, koji voli svim srcem, ali je otac rekao da ga niko neće ucenjivati. Pa, čekajte malo. Otac ne radi jer ne zna hrvatski, sestre će uskoro postati punoletne i biće nezaposlene, s njima je i maćeha... Kako da ti ljudi žive od 400 evra mesečno, može li mi to neko objasniti? Pa on je sa deset godina imao 800 evra mesečno u Vasko da Gami. Čitava porodica je ovde došla zbog njega i sad mu oni nude 400 evra. Šta mislite, ko sve ovo vreme finansira porodicu? Ona od Dinama nije dobila ni centa", rekao je Endi Bara, menadžer.

Pročitajte još:

* Kako su Dinamo i Hrvatska uboli premiju? VIDEO

* Brazilsko čudo od deteta može da igra za Hrvatsku

* "Vredeće 100 miliona evra" – Dinamov Brazilac odbio Brazil zbog Hrvatske

Dinamo je ubrzo odgovorio.

"GNK Dinamo pregovore u toku nikada ne komentariše, a pogotovo ne kada je reč o maloletnicima što je, naravno, posebno osetljiva tema.  Unapred hvala na razumevanju", saopštio je Dinamo.

Podsetimo, najtalentovaniji dečak u Dinamovoj školi odbio je poziv brazilskog saveza i odlučio da igra za Hrvatsku u kojoj živi već nekoliko.

Tako će Hrvatska možda dobiti novog Brazilca u svojoj reprezentaciji poput Eduarda da Silve, koji je takođe kao dečak stigao u Dinamo, te njegov zemljak Samir.

Belinjo se u Dinamu pojavio 2021. godine u vreme korone, ali nije mogao da bude registrovan jer to pravila FIFA nisu dozvoljavala zbog godina.

Vratio se u Brazil da bi ponovno posle porodične tragedije s ocem i bratom došao u Novi Vinodolski.

U Brazilu mu je preminula majka i otac se u potrazi za egzistencijom odlučio preseliti u Hrvatsku.

Našao je posao u Novom Vinodolskom, Belinjo je počeo da trenira u NK Vinodolu, a onda je došao u Dinamo u kojem na njega ozbiljno računaju.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu