Nova vest
Fudbal 1

25.10.2024.

12:56

Eks-Ju klubovi perfektni – srpski predstavnici pokvarili utisak

Minula runda evropskih takmičenja, od Lige šampiona, do Lige konferencija, donela je zadovoljstvo hrvatskim, slovenačkim i BiH klubovima, samo ne srpskim.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Od ekipa sa prostora bivše zajedničke države u evropskim takmičenjima preostalo je još šest klubova, od tog broja dva su srpska i samo su oni ovog puta pokvarili prosek uspešnosti ekipa iz regiona.


Zvezda i TSC su pretrpeli poraze uz gol razliku 1:8, dok su pobede u ovom kolu svojih takmičenja upisali svi ostali sa prostora regiona, zagrebački Dinamo u Ligi šampiona, oba slovenačka kluba Celje i Olimpija u okviru Lige konferencija i banjalučki Borac u okviru istog takmičenja.

Slovenci pre svega slave veliki trijumf prvaka te države Celja nad turskim Baščešehirom od čak 5:1, što je, inače, prvi trijumf bilo kog slovenačkog kluba nad nekim turskim, u istoriji.

Bila je to ujedno i prva pobeda ekipe španskog trenera Alberta Rijere u dve runde Lige konferencija.

Iste večeri slavilo se i u Ljubljani, gde je Olimpija, pod komandom još jednog španskog trenera u slovenačkom fudbalu Viktora Sančesa, porazila Lask 2:0.

Za goste su od starta igrali bivši fudbaleri Zvezde Filip Stojković i Branko Jovičić.

Konačno, najprijatnije iznenađenje za sve su rezultati banjalučkog Borca koji je, takođe u Ligi konferencija, došao do istorijske prve pobede i četvrtog boda, nakon egala sa grčkim velikanom Panatinaikosom.

Ekipa trenera Mladena Žižovića porazila je kiparski Apoel u gostima 1:0, čime je, iako ovaj klub potpada pod FS BiH, koliko toliko "sačuvala čast" i srpskog fudbala u Evropi u ovom kolu.

Profimedia



 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

3 h

Novo Sport Video Menu