Nova vest
Fudbal 1

25.10.2024.

9:39

Ten Hag šokirao sve ulogom za Mazrauija

Erik ten Hag je preživeo još jedan meč na klupi Mančester junajteda.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Engleski klub i treći put je odigrao nerešeno u Ligi Evrope, ovog puta na gostovanju Fenerbahčeu (1:1).

Malo je reći da su navijači Junajteda bili šokirani odlukom Ten Haga da meč na poziciji "desetke" počne Marokanac Nusair Mazraui.

Bruno Fernandeš nije mogao da igra zbog suspenzije, pa je Ten Hag rešio da iznenadi sve.

"Stavili smo Mazrauija na poziciju desetke. Znam ga iz Ajaksa, ponekad sam ga tamo stavljao da igra na tom mestu. I kao bek on u našem sistemu igra često u poluprostoru, tako da je sposoban za taj zadatak. Dobar je što se tiče presinga, potom tokom meča vidimo šta je još potrebno. Može da igra i na drugim pozicijama u ofanzivi ako treba, ali je u stanju i da bude dobar u defanzivnom smislu na sredini", kaže Ten Hag.

Legenda Junajteda Pol Skols nije mogao da veruje šta priča Holanđanin.

"Zbunjen sam. Mislim da je i njegovo objašnjenje bilo konfuzno. Nadam se da Mazraui razume bolje šta treba da radi, nego što ja to razumem, jer meni je bilo zaista teško da shvatim. Ponekad je kao desni bek, ponekad je napred, u stanju je da primi loptu u tim zonama. Zvuči kao da je igrač presinga, siguran sam da to može. Ali ne vidim ga kao desetku", rekao je Skols.

Ten Hag je bez obzira na sve zadovoljan bodom, mada ističe da je Junajted, koji je vodio posle prvog poluvremena golom Kristijana Eriksena, mogao i do sva tri boda.

"Trebalo je da dobijemo meč, ali na kraju, znamo da je ovde teška atmosfera, tako da ćemo se zadovoljiti i bodom. Sa dve teške utakmice na strani imamo dva boda i sada slede dva meča na Old Trafordu. Moramo da ih dobijemo ako želimo da prođemo dalje u Evropi", jasan je Holanđanin.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

8 min

Novo Sport Video Menu