Nova vest
Fudbal 0

24.10.2024.

22:15

Mateus kritikuje: "Nojer nije više stari Nojer"

Fudbaleri Bajerna doživeli su pravi kolaps u trećem kolu Lige šampiona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/SIU WU

Poraz od Barselone od 4:1 naišao je na negativan odjek u nemačkoj javnosti, pa su se oglasili mnogi sa kritikama na račun igre Bavaraca.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Legenda Bajerna Lotar Mateus, takođe je dao svoj sud o igri Bajerna, sa posebnim akcentom na iskusnog golmana Manuela Nojera.

"Obično ne želim da kritikujem Manuela. Ali u ovom momentu nije podrška timu kakva je bio u prošlosti. Manuel Nojer više nije Manuel Nojer. Jer ne brani više nezaustavljive lopte, promenio se njegov način branjenja. Nekada je imao sjajnu anticipaciju situacije, imao pregled od 360 stepeni, inicirao bi napade svojim dodavanjima. Odbrani trenutno ne daje nikakvu sigurnost", kaže Mateus za Bild.

Bivši trener Partizana takođe dodaje da se mnogo toga vidi kroz statistiku.

"Ovo je demonstrirano time da ima svega 40 odsto odbranjenih šuteva u Bundesligi. Nadam se da će uskoro naći način da vrati staru igru i samopouzdanje".

Nije samo Mateus biti oštar prema Nojeru. Bivši as Bajerna Markus Babel opisuje njegov učinak rečima da je "igrao kao da je nosio skijaške cipele".

Feliks Magat, još jedan velikan nemačkog fudbala kaže da ne zna zašto je Nojer u padu.

"Malo sam zabrinut. Nije ostavo dobar utisak i pitam se koji je razlog. On je odličan golman i greške su za njega netipične".

Mateus na kraju dodaje.

"U ovom momentu, nedostaje mu i sreća na terenu. Ranije kada je imao osam šuteva na gol kao na mečevima sa Ajntrahtom i Barselonom, nije sedam lopti završavalo u mreži. Drugi gol protiv Barselone je dobar primer. Oklevao je, onda je istrčao i nije mogao ništa da uradi da spreči gol", zaključio je Mateus. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu