Nova vest
Fudbal 2

24.10.2024.

12:27

Slot pomera granice sa Liverpulom – novi istorijski rezultat

Holandski trener Arne Slot nije mogao da zamisli bolji početak svoje ere na klupi Liverpula, niti su to mogli da zamisle igrači i navijači ovog kluba.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Nijedan trener "Redsa" u istoriji nije uspeo da u prvih 12 utakmica sezone, na tri fronta, upiše 11 pobeda, uz jedan remi.


Ni Klop, ni Rodžers, ni sva prethodna velika imena pre dolaska doskorašnjeg trenera Fejnorda, niko, samo Slot. Pravi izazovi tek predstoje, ali ovaj početak, ovako upečatljiv, i te kako obećava.

"Sudite o Liverpulu posle narednih sedam utakmica", rekao je pre tri dana Slot, pred nadolazeći duel Lige šampiona sa Lajpcigom u gostima.

Golom Darvina Nunjeza i taj meč je dobio engleski sastav, a naredni izazov zove se Arsenal, pa slede dupli duel sa Brajtonom (Kup i Premijer liga), potom Aston Vila.

Slot je još u jednom statističkom parametru ispred svih svojih prethodnika na klupi slavnog kluba - prvi je trener sa šest pobeda na strani u isto toliko utakmica (Ipsvič, Mančester junajted, Milan, Vulverhempton, Kristal Palas, Lajpcig). 

Samo pet golova u prvih 12 utakmica sezone primio je Liverpul.


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu