Nova vest
Fudbal 17

24.10.2024.

9:08

Ko još pamti 2:9? – Dinamo ispred Bajerna, Milana, Atletika

Posle tri kola Lige šampiona engleski klubovi, uz francuske, ostavili su najbolji utisak, a polako se i hrvatski prvak uzdiže nakon istorijskog debakla.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Aston Vila i Liverpul predvode karavan elitnog takmičenja sa maksimalnim učinkom, uz to da je ekipa Unaja Emerija i dalje bez primljenog gola, dok je tek nešto slabiji sastav Arnea Slota sa tek jednim primljenim pogotkom, uz šest datih, kao i Vila.

Treće mesto zauzima još jedan engleski tim - Mančester siti.

Gvardiolina kaznena ekspedicija je demonstrirala moć u utorak uveče protiv praške Sparte, slavila sa ubedljivih 5:0 i nastavila niz mečeva bez poraza i bez primljenog gola, uz gol razliku 9:0.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Pored engleskih, u povoju sezone blistaju i najbolji francuski klubovi Lil, Monako i Brest, pa tek posle njih prvak države Pari Sen Žermen.

Lil, za sada, čini prava mala čuda u Ligi šampiona.

Francuski sastav je nakon senzacionalne pobede nad Realom (1:0), potukao i drugi madridski klub Atletiko, i to u gostima, još ubedljivije (3:1) i pozicinirao se visoko na tabeli elitnog takmičenja.  

Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

O Monaku je toliko već bilo reči, dve pobede u tri utakmice, jedna je bila je i protiv Barselone, druga, nažalost, ona ubedljiva protiv Zvezde, i obe su bile više nego jasan pokazatelj da sastav iz Monte Karla može ove sezone igrati važnu ulogu u konkurenciji sa najjačima.

Možda je i najveće iznenađnje Brest, koji posle tri runde, istina uz nešto lakši raspored (Šturm i Salcburg u prva dva kola), ima dve pobede i remi sa prvakom Nemačke Bajerom iz Leverkuzena. Zanimljivo, prvak Francuske Pari Sen Žermen najlošije je plasiran od svih klubova iz te zemlje sa učinkom 1-1-1.

Ko se seća debakla zagrebačkog Dinama 2:9 u duelu sa Bajernom?

Profimedia

Sada, posle uzleta hrvatskog prvaka u drugom i trećem kolu, malo ko pamti to košmarno veče, već je u fokusu aktuelni momenat u kojem su "modri" uspeli da prestignu čak i svoje "mučitelje" Bavarce na tabeli!

Dinamo ima četiri boda, Bajern tri.

Ekipa koju je Nenad Bjelica preporodio za vrlo kratko vreme, "namestio glave" Petkoviću, Kulenoviču i ostalima, ne samo da je ispred Bajerna, već je nakon tri runde bodovno bolja i od Milana i Atletiko Madrida.

Da se regularni deo sezone završi ovog trenutka Zagrepčani bi se plasirali u drugu fazu takmičenja.

U najgoroj poziciji trenutno su Lajpcig, Šturm, Crvena zvezda, Salcburg, Jang Bojs i Slovan - ekipe bez ijednog osvojenog boda u prva tri kola.

Iznenađenje je svakako što je Lajpcig u ovoj grupi sa tako potentnim napadačkim triom Openda, Šeško i Simons. Istina, iza nemačkog tima su tri teška meča, Atletiko, Juventus i Liverpul.

Šahtjor, Bolonja, Salcburg i Jang Bojs barem do naredne runde čekaće na gol "prvenac" u elitnom rangu.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu