Nova vest
Fudbal 0

23.10.2024.

19:13

Velike reči za Emerija posle bajke u LŠ: "Jedan od najboljih ikada"

Fudbaleri Aston Vile imaju bajkovit početak sezone na oba najvažnija fronta, za šta najveće zasluge idu na račun Unaja Emerija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Za pojedine igrače, i ne samo za njih, španski stručnjak već se može smatrati jednim od najznačajnijim trenerima kluba iz Birmingema u istoriji.

Jake reči koje, ako se samo pogleda učinak Emerija za dve godine na klupi Vile, i te kako imaju osnovu.

Samo ova sezona mu daje za pravo da sebe postavi među najveća trenerska imena ovog kluba - u tri meča Lige šampiona zabeležio je sve tri pobede, dok je u Premijer ligi, nakon osam rundi, na četvrtoj poziciji sa samo jednim porazom.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Prethodne je omogućio Aston Vili sve ovo što danas postiže u Evropi plasmanom kroz engleski šampionat. Bajka se nastavila i u aktuelnoj takmičarskoj kampanji.

Otuda ne bi trebalo da čude velike reči kapitena ekipe Džona Mekgina o svom treneru.

"Bez obzira na to šta se desi sutra i ako ode - a nadamo se da neće nikad otići - bez dileme će otići kao jedan od najboljih menažera u istoriji kluba", kaže Mekgin.

Za navijače kluba iz Birmingema tabela Lige šampiona posle tri kola deluje pomalo nestvarno - Vila je prva sa svim pobedama i gol-razlikom 6:0.

I svi upiru prstom u jednog čoveka kao najvažnijeg za takav niz. Do njegove pojave ništa od svega ovoga nije bilo moguće.

"On je naš lider i vodi nas. Niko ne dovodi u pitanje ono što on kaže, i sve što on radi i mi radimo zajedno sa njim, je plod teškog i napornog rada", kaže Mekgin.

"Toliko je posvećen, nikada nisam sreo nekoga kao što je on", niže hvalospeve o menadžeru lider Vile na terenu.

Dodaje da Emeri jedan od retkih koje nije obuzela euforija zbog sjajnog starta sezone.

"On je fokusiran non stop, na sve, na svaki detalj. Ne dozvoljava nam da se opustimo i dignemo nogu sa gasa kako bi mogao da nam prenese sav svoj entuzijazam. Njegova odlučnost i energija su neuporedivi sa bilo kim".

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Samsung potvrdio

Iščekivana Samsung Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom sledeće godine, sve više je u fokusu.

Gizmochina

17:29

3 h

Novo Sport Video Menu