Nova vest
Fudbal 3

23.10.2024.

18:26

Bodo u vrhu Lige Evrope – Galatasaraj prati VIDEO

Fudbaleri norveškog prvaka bodo Glimta savladali su kao gosti Bragu 2:1 u trećem kolu Lige Evrope u kojoj su i dalje među neporaženim ekipama.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Norveški sastav, kojeg je, podsetimo, Zvezda eliminisala u plej-ofu Lige šampiona, u prvoj rundi je porazio Porto na svom terenu, u drugoj je u gostima odigrao bez golova sa belgijskim Unionom, a niz dobrih rezultata nastavio je i ove srede na gostovanju u Portugaliji.

Junak gostiju bio je Vilads Nilsen, strelac gola u 90+4. minutu.

Prikrao se posle kornera, postavio nogu i šokirao igrače domaćeg tima koji su očekivali kraj utakmice.

Ekipa trenera Kjetila Knutsena tako je osvojila izuzetno važne bodove na stadionu pod kamenolomom u Bragi i uvećala šanse da se plasira u narednu rundu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Gosti su vodili od 53. minuta golom Hakona Evjena, a od 67. su imali igrača više u polju.

Crveni karton zaradio je Siku Niakate, igrač koji je samo tri minuta ranije poravnao rezultat, ispostavilo se ne i dovoljno za bod domaćem timu, koji je poslednjih dvadesetak minuta više brinuo o svom golu - ali ga nije sačuvao.

Norvežani ostaju u samom vrhu tabele tabele Lige Evrope, i dalje su bez poraza, sa dve pobede i remijem, dok Braga ima učinak 1-0-2.

U isto vreme, vrlo efikasnu partiju odigrao je Galatasaraj u možda i najuzbuljdivijoj utakmici ove runde - turski sastav savladao je švedski Elfborg rezultatom 4:3 i preuzeo je, uz Bodo, vrh tabele sa sedam bodova pre ostatka mečeva treće runde.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN

U sjajnoj utakmici u Istanbulu, u kojoj je prvak Turske vodio na poluvremenu 3:0, pa dozvolio gostima da se vrate u igru u nastavku, strelci za Galatasaraj bili su Ikardi, Peterson (autogol), Jilmaz i Akgun.

Za goste, to su bili Hult, Baidu iz penala i Larson čiji je gol u drugom minutu nadoknade uneo pometnju i brigu u redove domaćeg tima.

Turci, ipak, pišu trijumf i sedmu bod u Ligi Evrope.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Samsung potvrdio

Iščekivana Samsung Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom sledeće godine, sve više je u fokusu.

Gizmochina

17:29

3 h

Novo Sport Video Menu