Nova vest
Fudbal 0

23.10.2024.

13:27

Šta može Barsa Bajernu – Dinamo nije bez šansi u Austriji

Posle uzbuđenja u prvim mečevima trećeg kola Lige šampiona na programu je još devet susreta u najkvalitetnijem evropskom fudbalskom takmičenju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

U utorak smo između ostalih gledali i Crvenu zvezdu koja je poražena od ekipe Monaka sa 5:1, Real Madrid koji je posle minusa od dva gola slavio sa 5:2, kao i veliki kiks Juventusa na svom terenu od Štutgarta 0:1.

I ovi novi mečevi će doneti nam mnogo uzbuđenja.

Naravno da se od svih ističe duel Barselone i Bajerna, koji će se igrati u Španiji.

Bajern je slavio u prethodnih šest susreta sa Barsom, a među njima je i onaj iz 2020. godine kada su Bavarci slavili u četvrtfinalu Lige šampiona sa 8:2.

Na poslednjih četiri meča Barselona nije postigla gol, a poslednji duel je okončan sa 0:3 u korist ekipe sa Alijanc Arene.

Ovo je duel dvojice vrsnih napadača Roberta Levandovskog koji je svoje najbolje dane upravo proveo u Bajernu i Harija Kejna koji je udarna pesnica tima Vensana Kompanija.

Kada se sagledaju poslednji rezultati Barsa u ovaj meč ulazi kao blagi favorit, ali sa malom dozom opreza, jer je već narednog vikenda na programu prvi "El klasiko" ove sezone protiv Real Madrida.

Bajern je na poslednjih pet susreta  upisao svega dva trijumfa, tako da se može reći da ekipa Vensana Kompanija prolazi kroz malu krizu rezultata.

Kada se pogleda tabela Lige šampiona, tu i Bajern i Barselona posle dva kola imaju po tri boda.

Tim iz Minhena je posle ubedljive pobede nad Dinamom iz Zagreba od 9:2, šokantno poražen od Aston Vile u drugom kolu sa 1:0.

Sofascore

Barselona je loše startovala, jer je u prvom kolu izgubila od Monaka sa 2:1, ali je onda iskalila bes na Jang Bojsu, koga je savladala sa 5:0.

Zanimljivo će biti i u Lajpcigu, gde će domaći tim dočekati Liverpul.

"Redsi" su u dobroj formi, savladali su Čelsi proteklog vikenda i u ovaj meč ulaze sa dosta samopouzdanja.

Na utakmici priotiv Lajpciga koji je takođe odlično krenuo sezonu i i dalje u Bundesligi ne zna za poraz, što ga je lansiralo na prvom mesto tabele sa Bajernom.

Ipak u Ligi šampiona je situacija malo drugačija, tu su u oba meča poraženi prvo od Atletika, a onda i od Juventusa.

Liverpul je ako gledamo oba takmičenja upisao sedam pobeda u nizu, a u Ligi šampiona je bio bolji od Milana i od Bolonje.

I tim Arnea Slota ima u narednom kolu Premijer lige važan duel, a to je protiv Arsenala.

Ali svakako Redsi su blagi favoriti na ovom meču.

Benfika na svom terenu igra protiv ekipe Fejenorda.

Ovaj duel može biti zanimljiv, zbog toga što je Benfika krenula dobro u ovu sezonu Lige šampiona, dok se tim iz Roterdama muči od starta sezone.

Zbog toga za ovaj meč dajemo prednost ekipi iz Lisabona, koja igra utakmicu na svom terenu.

Atletiko će pokušati da dođe do novih bodova u Ligi šampiona, a protivnik će mu biti Lil.

Ovaj francuski tim je već uzeo skalp jednom timu iz Madrida, dok će se četa Dijega Simeoena potruditi da ne prođu kao gradski rival.

Možda na papiru ne toliko interesantan, ali duel Salcburga i Dinama nam može doneti mnogo uzbuđenja.

Dinamo se posle katastrofe u Minhenu odigrao sjajan meč protiv Monaka, iako su vodili sa 2:0 na kraju su osvojili samo bod.

Salcburg ne blista od starta sezone, u poslednjm meču Lige šampiona na svom terenu je primio čak četiri gola od ekipe Bresta, tako da Dinamo ima svoje šanse na ovom susretu.

Ni pobeda Zagrepčana nije nemoguća.

Inter bi trebalo da ima lagan posao, jer Jang Bojs ove sezone ne igra onakav fudbal kakav se od njega očekuje.

Posle očajnih rezultata u domaćem prvenstvu, čelnici kluba su promenili trenera, dok novi šef stručnog štaba je upisao trijumf nad Lucernom u poslednjem kolu.

Neroazuri posle pobede nad Crvenom zvezdom žele da dođu do novog trijumfa i tako se dodatno približe plasmanu u nokaut fazu.

Ni Mančester siti ne bi trebalo da ima problema sa Spartom iz Praga.

Tim Pepa Gvardiole je na mišiće izborio trijumf protiv Vulverhemptona, dok sada imaju priliku da nastave niz pobeda na domaćem terenu.

Sparta je posle bolnog poraza u derbiju od Slavije slavila protiv Slovana, dok je u poslednjem meču Lige šampiona odigrala nerešeno sa Štutgartom.

Atalanta je favorit na meču protiv Seltika. Ekipa iz Bergama je ima seriju od tri pobede u nizu u koju se svrstava i ona protiv Šahtjora, a posle toga su usledili trijumfi nad Đenovom i Venecijom. 

Seltik je doživeo katastrofu od Dortmunda od 7:1, dok je u derbiju protiv Aberdina posle vođstva od 2:0, na kraju su odigrali nerešeno.

Bajer Leverkuzen gostuje ekipi Bresta.

Farmaceuti nisu u formi kao prošle sezone, ali su naravno izraziti favoriti na utakmici protiv ekipe iz francuskog šampionata.

Tim Ćabija Alonsa je prvo bio bolji od Fejenorda,a u drugom kolu od Milana. Dok i Brest sa druge strane ima dva trijumfa, protiv Šturma i Salcburga.

LŠ, 3. kolo (utorak)

Milan – K. Briž 3:1 (1:0)
Pulišić 34, Rajnders 61, 71 – Sabe 51
Monako – Zvezda 5:1 (2:1)
Minamino 20, 70, Embolo 45+4, Singo 54, Aklijuš 90+6 – Endijaje 27p
Arsenal – Šahtjor 1:0 (1:0)
Riznik 29ag
A. Vila – Bolonja 2:0 (0:0)
Mekgin 55, Duran 64
Đirona – Slovan B. 2:0 (1:0)
Gutijeres 42, Huanpe 73
Juventus – Štutgart 0:1 (0:0)
Ture 90+2
PSŽ – PSV 1:1 (0:1)
Hakimi 55 – Lang 34
Real M. – Borusija D. 5:2 (0:2)
Ridiger 61, Vinisijus 63, 86, 90+4, Vaskes 83 – Malen 30, Gitens 34
Šturm – Sporting 0:2 (0:1)

Nuno Santos 23, Đekereš 53

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

2 h

Novo Sport Video Menu