Nova vest
Fudbal 33

23.10.2024.

11:50

Strmoglav pad Srbije na UEFA listi – ispred su i BiH i Crna Gora

Posle novog poraza fudbalera Crvene zvezde u Ligi šampiona od Monaka (5:1) koeficijent Srbije na UEFA rang listi je doživeo novi pad.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FK Crvena zvezda

Pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Zvezda je i dalje na sedam bodova koliko je zaradila posle plasmana u Ligu šampiona, ali tamo posle tri kola nije upisala nijedan bod.

Da stvar bude još gora po srpske klubove, uz Crvenu zvezdu samo TSC nastupa u Evropi, od pet klubova koji su krenuli kvalifikacije.

Vojvodina je eliminsana od Maribora, Partizan je od kvalifikacija za Ligu šamopiona, gde je doživeo potop protiv Dinama iz Kijeva, poražen i od Lugana i Genta, pa tako ni ove sezone ne učestvuju u nekom UEFA takmičenju.

Ni Radnički iz Kragujevca se nije proslavio, jer su već na prvom koraku kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisani od Mornara iz Bara.

Zbog svih ovih loših rezultata Srbija je ispala iz top 20 klubova sa UEFA nacionalne liste.

To znači da se svi bodovi koje Crvena zvezda i TSC budu osvojili deliće se sa brojem klubova koji su startovali kvalifikacije, a to je pet.

Tako sada Srbija zauzima 36. mesto na UEFA listi ako gledamo samo ovu sezonu, sa prosekom od 1,900 bodova, što nas svrstava tik ispred Izraela, Estonije, Moldavije, Gibraltara, Velsa, Finske i Farskih ostrva.

Da stvar bude još gore ispred Srbije se nalazi Bosna i Hercegovina, tzv. Kosovo, Azerbejdžan, Island, Kazastan i Crna Gora.

Možda situacija može biti bolja, jer TSC nije odigrao svoju utakmicu u Ligi konferencija, a njihov rival U Bačkoj Topoli će biti Legija iz Varšave.

Podeli:

Komentari 33

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

1 h

Novo Sport Video Menu