Nova vest
Fudbal 5

22.10.2024.

20:44

Kneževski poker je za Zvezdu Tajvanska kanasta

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su i treći poraz iz isto toliko mečeva u ovosezonskoj Ligi šampiona.

Dušan Đukanović
Starsport

Liga šampiona, 3. kolo

Monako – Crvena zvezda 5:1 (2:1)
Minamino 20, 70 Embolo 45+4 , Singo 54, Akliuš 90+6 – Endiaje 27p
Stadion: Luj II (Monte Karlo)
Sudija: Tobijas Štiler (Nemačka)
 

Posle Benfike i Intera, bolji od crveno-belih su na stadionu "Luj II" bili fudbaleri Monaka rezultatom 5:1.

Baš je utakmica sa "kneževima" posle žreba za elitno takmičenje označena kao jedna od onih na kojoj bi Zvezda mogla da traži barem jedan od onih osam ili devet bodova koji će im biti potrebni za baraž.

U utorak veče je stiglo otrežnjenje. Na kraju je Zvezda bila Boris Komnenić, a igrači Monaka građevinska mafija koja je igrala svoju igru "Tajvanske kanaste", čija pravila protivnik nije poznavao.

Protiv Benfike i Intera Zvezda je barem u pojedinim trenucima meča pokazala naznake kakva bi ekipa mogla da bude, ali protiv Monaka je to izgledalo poražavajuće.

Trener crveno-belih Vladan Milojević, suočen sa povredama važnih igrača, je odlučio da se kocka na ovom meču i krene od starta sa dva klasična napadača.

Bruno Duarte je zauzeo mesto pored Šerifa Endiajea u formaciji koja je podsetila na dane Baraka Bahara u Ljutice Bogdana, samo daleko ofanzivnija s obzirom na to da su iza njih ordinirali igrači poput Olajinke, Silasa, te mladog Maksimovića.

Sudbina ili šta li je, tek nije bilo suđeno da ovo bude Zvezdino veče i to je možda bilo jasno već  u sedmom minutu kada se Duarte uhvatio za zadnju ložu i sa grimasom na licu izašao iz igre. Umesto njega, kao iznuđeno rešenje, Milojević je na teren poslao Dalsija i time je viša sila odnela niz vodu sve njegove planove.

Sofascore

Insistirao je šef struke crveno-belih na smanjenju individualnih grešaka, uz napomenu da zna da će ih u Monaku biti, ali teško da je i on očekivao da će ih biti baš ovoliko.

Prva velika već u 20. minutu i to sa više strana. Ponajviše za Silasa koji se "uspavao" više od svojih saigrača kod prvog gola za Takumija Minamina.

Nije jasno kako je čitava odbrana zaboravila na Japanca, a to je iskoristio Vilfrid Singo i dugačkim pasom ga ostavio samog ispred Marka Ilića, što ovaj lako rešava u svoju korist za prvi gol u Ligi šampiona posle pet godine.

Da je Silas ispratio ono što je trebalo da bude postavljanje ofsajd zamke (valjda), do njega ne bi došlo.

Monako: Majecki - Vanderson, Singo, Kerer, Enrike (od 77. Dijata) - Zakarija (od 86. Matazo), Kamara (od 77. Mihal) - Alikuš, Minamino, Ben Segir (od 46. Golovin) - Embolo (od 77. Iljenikena)

Crvena zvezda: Ilić - Seol, Điga, Spajić - Maksimović (od 74. Katai), Krunić (od 60. Rodić), Elšnik, Olajinka - Silas (od 60. Ilić), Duarte (od 8. Dalsio) - Endijaje (od 74. Kanga)

Nadu (i samo to) dobili smo nedugo posle toga. Jedini tračak Zvezdine igre dobili smo od Šerifa Endiajea koji je pritisnuo poslednju liniju i iznudio grešku sveprisutnog Singa.

Fintom je izbacio Tila Kerera, a Nemac ga je oborio u sopstvenom šesnaestercu i tako naterao da iz jedanaesterca stigne do svog prvog pogotka u ovom takmičenju, pre nego iz čiste situacije neposredno ispred Majeckog.

I ko kaže da igrač nad kojim je napravljen penal ne treba i da ga izvede. Senegalac je preuzeo odgovornost i pogodio. Na Zvezdinu žalost, njegova "minijatura" je jedino pozitivno na šta imaju da se osvrnu posle ovog susreta.

Iako je u tom trenutku momentum trebalo da bude na njihovoj strani, desilo se zapravo obrnuto.

Igrači Adija Hitera nisu dopustili da ih neočekivano primljen gol spreči i odmah su krenuli ponovo da obleću oko gola protivnika.

Povreda Duartea i dva gola su se prelila na nadoknadu od čak četiri minuta, a u poslednjem od njih je Monako stigao do drugog pogotka.

Brilu Embolu se lopta odbila srećno od Spajića, a Švajcarac je postigao svoj prvi gol ove sezone na devetom meču. Trinaestom, ako računamo i utakmice Lige šampiona.

Ne samo zbog trenutka u kom je postignut, taj gol je bio podjednako težak jer je neposredno pre toga sudija Štiler propustio da svira još jedan penal za Zvezdu posle gaženja Olajinke.

Drugo poluvreme je bilo za zaborav. Čak tri gola je primila Zvezda, ali se naročito istakao onaj Vilfrida Singa kada je odapeo sa velike udaljenosti i postigao verovatno i najlepši pogodak ove sezone u Evropi.

Još dva puta se tresao okvir gola Zvezde, tri puta mreža, a dva gola su priznata za konačnih 5:1.

Da nesreća nikad ne dolazi sama pokazale su i čak tri povrede igrača gostiju. Prvo Duarte, a na kraju Olajinka i Dalsio. Nigerijac u trenutku kada je Milojević napravio poslednju izmenu, te su crveno-beli ostali sa desetoricom na terenu.

Da je situacija bila drugačija, izašao bi i Dalsio koji je ostao na terenu i samo popunjavao broj kako nije bio u stanju da igra.

Zvezda će pokušati da do bodova dođe iz četvrtog pokušaja. Neće biti lako, gotovo nemoguće. Šestog novembra u Beograd stiže Barselona (21.00).

Liga šampiona, 3. kolo:

Utorak
Milan – Briž 3:1 (1:0)
Pulišić 34, Rajnders 61, 71 -- Sabe 51
Monako – Crvena zvezda 5:1 (2:1)
Minamino 20, 70; Embolo 45+4, Singo 54, Akiluče 96 -- Endiaje 27p
21.00 Arsenal – Šahtjor
21.00 Aston Vila – Bolonja
21.00 Đirona – Slovan
21.00 Juventus – Štutgart
21.00 PSŽ – PSV
21.00 Real Madrid – Borusija Dortmund
21.00 Šturm – Sporting

Sreda
18.45 Atalanta – Seltik
18.45 Brest – Leverkuzen
21.00 Atletiko Madrid – Lil
21.00 Benfika – Fejenord
21.00 Barselona – Bajern
21.00 Mančester siti – Sparta Prag
21.00 Lajpcig – Liverpul
21.00 Salcburg – Dinamo Zagreb
21.00 Jang Bojs – Inter

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu