Nova vest
Fudbal 0

22.10.2024.

23:32

Simeone pred Lil: Pobedili su Real, igraju lep fudbal

Fudbalere Atletiko Madrida u sredu očekuje susret sa Lilom u Ligi šampiona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Dijego Simeone, trener španske ekipe, uveren je da njegovi izabranici imaju dovoljno snage da ostvare novi trijumf. Pobedili su Lajpcig sa 2:1, ali su onda potučeni do nogu u Lisabonu od Benfike, 4:0.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Simeonea su pred meč pitali da li mu je ikada padalo na pamet da odustane i povuče se.

"Oduvek sam bio ubeđen u ono što radim. Bio sam srećan što sam oko sebe imao ljude u stručnom štabu, koji više nisu tu, ali koji su mi mnogo pomogli. Takođe i sa grupom igrača koja je dala sve što smo želeli. Zbog toga sam srećan", rekao je Simeone.

Izuzetno ceni francusku ekipu koja takođe ima pobedu i poraz u elitnom takmičenju.

"To je tim koji igra veoma dobro, rezultati govore o kvalitetu. Pobedili su Real, dobri su u Ligi 1. Izgubili su u Lisabonu ali imaju sjajan tim, i igraju hrabro, atraktivno, zajednički u odbrani. Ne mogu da zamislim ništa drugo osim onog što sam video na snimcima", dodao je Simeone.

Pohvalio je Hulijana Alvaresa za kog je rekao da je sve bolji i da počinje da pokazuje sve što ga čini tako posebnim igračem.

Još jednom je upitan i o ulozi Antoana Grizmana u ovom timu "kolhonerosa".

"Grizman je dao Francuskoj sve što je imao, talenat, osvajao je trofeje, kreirao stil igre sa trenerima i kolegama... Sve dok se ne povuče, uvek će biti drugačiji. Isto se desilo sa nama. Veoma nam je važan. Sa naše strane nadam se da ćemo nastaviti da uživamo u njegovom potencijalu", zaključio je Simeone.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu