Nova vest
Fudbal 21

9.10.2024.

13:05

Trenutno – Zvezda ide direktno u Ligu šampiona

Crvena zvezda je u ovom trenutku klub koji je na poziciji koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crveno-beli ne stoje najbolje na tabeli trke za mesta koja vode direktno u elitu iz liga koje nemaju garantovano mesto u takmičenju, ali joj na ruku idu rezultati iz konkurentnih šampionata.

Zvezda je tek šesta na tabeli gde prva dva tima dobijaju vizu za elitno takmičenje, bez nastupa u kvalifikacijama.

Jedan od preduslova da se izbori ova viza je i da osvajač ovosezonske Lige šampiona bude klub koji u domaćem prvenstvu izbori poziciju koja vodi u LŠ.

Za skok na vodeće pozicije koje donose šansu za direktan plasman ekipama iz liga koje nemaju taj status, Zvezdi su potrebne pobede u Ligi šampiona ove sezone, ali i loši rezultati Olimpijakosa, Salcburga, Šahtjora, Dinama iz Zagreba i Glazgov Rendžersa u Evropi.

Tu su šanse za crveno-bele minimalne, jer značajno zaostaju za konkurencijom, a i teško je očekivati seriju pobeda u nastavku sezone u LŠ, ali srpski šampion ima drugog aduta.

Direktno mesto u LŠ izboriće samo šampioni svojih nacionalnih liga, a u ovom trenutku nijedan od pomenutih rivala Zvezde nije lider u domaćem prvenstvu.

U međuvremenu, Zvezda vodi u Superligi i kada bi se u ovom trenutku završila sezona, crveno-beli bi bili prvi u redu za direktan plasman u LŠ.

Međutim, duga je sezona, svašta može da se desi do narednog proleća...

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

5 h

Novo Sport Video Menu