Nova vest
Fudbal 2

4.10.2024.

13:28

Ten Hag na ivici ambisa

Menadžer Mančester junajteda Erik Ten Hag nikad nije bio bliži otkazu nego što je to sada, nakon četrvtog meča bez pobede i drugog u kojem je njegova ekipa primila tri gola.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/The Times/News Licensing

Holandski menadžer, ipak, čvrsto veruje da će ekipa kad tad "isplivati".

"Doći ćemo mi do cilja", rekao je za TNT holandski strateg nakon burnog remija sa Portom 3:3 u 2. kolu Lige Evrope, posle vođstva njegovog tima od 2:0, potom velikog preokreta Portugalaca, te spasonosnog gola Megvajera za egal u 90+1. minutu.

"Ne sudite nam sada, sudite nam na kraju sezone", poruka je Ten Haga, koji je svestan lavine pritiska iz kluba, i od navijača, koja se sručila na njega.

"Ovo je proces, bićemo bolji", ne odustaje, uveren da radi dobre stvari za tim i za klub.

"Dve sezone je iza nas, igrali smo finala, nastavićemo da se borimo".

Samo što rezultati trenutno demantuju sve što kaže. Junajted je trenutno 13. u Premijer ligi, u Evropi u dva meča nema pobedu, a u pitanju je drugo po jačini evropsko takmičenje.

U prethodna dva meča odbrana Ten Hagovog tima kapitulirala je čak šest puta.

Spekuliše se da su Holanđaninu preostale samo još dve utakmice da popravi situaciju, u suprotnom sledi razlaz. Već se i pominju naslednici, pojavilo se ime Tomasa Tuhela...

Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

Holanđanin ne želi ni da misli o svom kraju u Mančesteru.

"Videli ste atmosferu i konekciju između stručnog štaba i igrača. Vlada veliko zajedništvo među igračima, imaju snažan duh i žele uspeh. Imamo dobar mentalitet, ali u određenim defanzivnim elementima moramo biti bolji. Donedavno smo imali tri uzastopna meča u kojima nismo primili gol, tako da je jasno da se možemo dobro braniti, ali moramo se vratiti takvim partijama", niže još argumenata u "svoju odbranu" Ten Hag.

Ali brojke ga sve vreme demantuju.

Od dolaska u klub 2022. godine nijedan premijerligaški klub nije primio tri i više golova u više mečeva od aktuelne generacije Junajteda, piše BBC.

Štaviše, na 62 meča, koliko je ekipa odigrala od početka prethodne sezone do danas, Junajted je na 31 utakmici primio barem dva gola - što je najviše od bilo kog drugog kluba u Premijer ligi. 

Na četiri meča ove sezone Mančester je sačuvao mrežu ali je u svakom drugom primao dva i više golova što je poražavajući učinak za tim koji ima najviše ambicije na svim frontovima.

Junajted odavno više nije bauk ni u Evropi gde ne zna za pobedu u poslednjih pet utakmica iako je na tri meča od pomenutih, bio u vođstvu dva gola.

Preciznije, Junajted nije pobedio na četiri poslednja meča u Evropi na kojima je vodio dva gola razlike.

Deluje da, posle svega nabrojanog, samo čudo može spasiti Ten Haga gubitka posla.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu