Nova vest
Fudbal 15

4.10.2024.

8:37

Banjalučani se obrukali – fudbaleri pisali istoriju, a stadion prazan VIDEO

Fudbaleri Borca su u prvom kolu Lige konferencije odigrali nerešeno sa Panatinaikosom 1:1, ali uprkos istorijskom statusu meča, na tribinama Gradskog stadiona u Banjaluci je bio prisutan veoma mali broj gledalaca.

Izvor: Klix.ba

Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Prema zvaničnim podacima UEFA, na tribinama je bilo prisutno svega 4.208 gledalaca što je daleko ispod očekivanja.

Razlozi se mogu tražiti u kiši koja je celi dan padala u gradu na Vrbasu, kao i relativno visokim cenama karata koje su iznosile 30, 40 i 50 KM (15, 20 i 25 evra).

Ipak, to ne bi smelo da bude opravdanje za banjalučku publiku koja je na kraju svedočila osvajanju prvog, istorijskog boda Borca u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja.

"Drago mi je što je ekipa sa naših prostora u Evropi. Iskreno očekivao sam više publike jer Borac je prvi put u Evropi, očekivao sam pun stadion. Ali ok, valjda će biti bolje", razočaran je i fudbaler PAO, bivši srpski reprezentativac Filip Đuričić (32).

U narednom kolu Borac 24. oktobra gostuje kiparskom APOEL-u u Nikoziji.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Mask pobesneo: "OpenAI je zlo"

Ilon Mask kritkovao je OpenAI-jeve zahteve za ekskluzivnim finansiranjem nakon njihove rekordne runde finansiranja od 6,6 milijardi dolara, eskalirajući napetosti s tom kompanijom od njegovog odlaska iz nje 2018. godine.

Zimo

21:30

13 h

Novo Sport Video Menu