Nova vest
Fudbal 0

3.10.2024.

15:55

Brestu lakše u Ligi šampiona nego u Francuskoj

Francuski Brest u prva dva kola ušuškao se među najbolje timove na tabeli Lige šampiona.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, Pool

U Francuskoj, ipak, ekipa koju sa klupe vodi Erik Roj ne stoji baš tako dobro, štaviše nalazi se na 13. mestu sa tek dve pobede u šest kola i čak četiri poraza.

Prethodni je bio prilično ubedljiv - protiv Oksera 0:3.

Brest je u dosadašnjem delu sezone u Ligi 1 primio čak 13 golova, više od dva po meču, i važi za jednu od najslabijih odbrana u Francuskoj, pa opet, loši rezultati u ligi nimalo ne utiču na partije ekipe u začetku Lige šampiona.

U prva dva kola Brest je fenomenalan - francuski tim upisao je dve pobede uz gol-razliku 6:1 i trenutno je drugi na tabeli.

U sredu uveče francuski sastav do nogu je potukao Salcburg u gostima 4:0 uz dva gola najefikasnijeg strelaca ekipe u eliti, Senegalca Abdalaha Dipa Sime.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena, Pool

Ovaj napadač je postigao tri gola za ekipu u prva dva kola Lige šampiona.

Preostali strelci u Austriji bili su Mahdi Kamara i Matias Pereira Laž, za potop Salcburga koji je malo ko očekivao. Uzgred, austrijskom timu to je bio drugi poraz u dva kola i nalazi se pri začelju tabele, sa sedam primljenih i nijednim datim golom.

Brest je, doduše, u prva dva kola imao lakši raspored, to i objašnjava ovakav savršen bilans, savladao je oba austrijska predstavnika, pošto je u prvoj rundi bio bolji i od Šturma (2:1). 

Biće olakšan posao Brestu i u narednih pet mečeva od kojih će četiri igrati pred svojim navijačima, zaključno sa mečevima u francuskom šampionatu i Ligi šampiona.

Treći trijumf u eliti tražiće protiv Bajera iz Leverkuzena, što će biti i najveći izazov za ovaj tim do sada i pravi test mogućnosti trenutno najprijatnijeg iznenađenja sezone.

Valja podsetiti da Brest svoje mečeve kao domaćin u Ligi šampiona igra u Genganu jer to ne može na svom stadionu jer ne ispunjava do kraja sve UEFA standarde. 

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu