Nova vest
Fudbal 1

3.10.2024.

14:55

Mijatović kritikovao Realov "rokenrol" stil igre VIDEO

Bivši napadač Real Madrida Predrag Mijatović analizirao je uzroke šokantnog poraza šampiona Evrope u Lilu.

Izvor: Marca

Profimedia

Fudbaler koji je igrao za Real 1996-1999. i svojim golom u finalu 1998. doneo prvi trofej Lige šampiona posle 32 godine, a potom bio sportski direktor kluba 2006-2009, otvoreno je kritikovao vezni red Madriđana.

"Tim nije loš defanzivno niti je Lil odigrao sjajnu utakmicu, ali mislim da Real Madrid mora da unapredi mnogo stvari", rekao je 55-godišnji Podgoričanin.

Mijatoviću se ne sviđa stil igre koji gaji trener Karlo Ančeloti.

"Da li vam je ovaj 'rok en rol' Real Madrid ubedljiv sa vezistima kao što su Orelijen Čuameni, Eduardo Kamavinga, Fede Valverde i Džud Belingem?", upitao je Mijatovića voditelj radija "Kadena SER".

"Iskreno, nisam ubeđen u ovaj vezni red. Mislim da je problem protiv Lila bila sredina. To je vezni red koji je previše fizički i nema mnogo kreativnosti", rekao je Mijatović.

"Mnogo su mi nedostajali tu Luka Modrić i Toni Krost. Mislim da su Čuameni, Kamavinga i Valverde previše mišićavi i tvrdi na lopti. To nije vezni red koji odgovara Realovoj igri".

"Nedostatak kreativnosti utiče na Vinisijusa"

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate LŠ

Bivši fudbaler Partizana smatra da takav vezni red direktno utiče na učinak napadača, pre svih Vinisijusa Žuniora.

"Pričamo o lošoj igri Vinisijusa, ali njegov stil igre mnogo zavisi od lopti koje mu dolaze. Protiv Lila nismo imali kreativan vezni red koji može da mu pošalje lopte koriste za njegovu igru", dodao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Takođe, Mijatović smatra da mladi Brazilac Endrik još uvek nije spreman da bude starter.

Endrik je zauzeo mesto Kilijana Mbapea u prvih 11, što je i bilo očekivano.

"Endrik mora da ulazi sa klupe ove sezone i iskoristi nizak nivo protivnika i postigne gol", prokomentarisao je Mijatović 18-godišnjeg napadača.

Real Madrid u subotu dočekuje Viljareal u LaLigi, a posle reprezentativne pauze gostuje Selti 19. oktobra, pre meča sa Borusijom Dortmund u trećem kolu LŠ 22. oktobra.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

4 h

Novo Sport Video Menu