Nova vest
Fudbal 0

3.10.2024.

10:27

Benfika se razgoropadila posle Zvezde: "Bolno je bilo gledati Atletiko"

Fudbaleri Benfike naneli su jedan od najtežih poraza Atletiko Madridu u veličanstvenoj lisabonskoj noći.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Ekipa trenera Bruna Laža deklasirala je četu Dijega Simeonea 4:0 i ostala u grupi timova sa maksimalnim učinkom u vrhu tabele posle dva kola Lige šampiona.


Malo ko je posle neubedljive partije portugalskog tima u Beogradu pre dve nedelje mogao i da pretpostavi da će uslediti ovakav uragan protiv tradicionalno tvrdog madridskog tima.

Benfika je nanela najteži poraz Atletiku u elitnom takmičenju u poslednje četiri godine - Madriđani su identičnim rezultatom poraženi od Bajerna još u oktobru 2020. godine.

Košmarno veče Atletika najbolje je opisala madridska "Marka".

"Bilo je toliko bolno za gledanje da je i treneru Benfike Lažu bilo žao protivnika, toliko da je izveo napadača Pavlidisa iz igre u 60. minutu", piše madridski dnevnik.

Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Strelci za "orlove" bili su Akturkoglu, Di Marija iz penala, potom Bah i na kraju Kokču.

Turski internacionalci su, dakle, ponovo bili na visini zadatka, kao i u Beogradu, kada su upravo njihovim golovima gosti odneli "sav plen" sa "Marakane" u meču u kojem su u dobrom delu  meča bili nadigrani.

Atletiko je bio u nokdaunu, retko kada tako potučen i nadigran, za šta španski mediji odgovornost prebacuju na Dijega Simeonea.

Argentinac je već u poluvremenu izvršio trostruku izmenu, izveo je Kokea, De Paula i Grizmana (ušli Sorlot, Galager, Serano) ali je ekipa izgledala samo gore na terenu.

"Simeonove neshvatljive izmene pretvorile su minimalnu razliku sa poluvremena u debakl protiv Benfiek koja je sve vreme bila bolja", konstatuje pomenuti španski medij.

Jedino opravdanje po Madriđane može biti činjenica da su za vikend odigrali vrlo iscrpljujući gradski derbi sa Realom, remizirali su 1:1, otuda su izgledali ovako kako su izgledali protiv naoštrene Benfike.

Interesnantno, prethodne večeri poraz je, i to bez datog gola, pretrpeo i Real, od Lila, i tako zaokružio zaista loše veče madridskih ekipa u Ligi šampiona.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu