Nova vest
Fudbal 6

3.10.2024.

15:08

Francuzi: "Ostaje žal, Dinamo je jedna od najslabijih ekipa u LŠ"

Francuski mediji sumirali su utakmicu Dinama i Monaka u kojem su gosti uspeli da se izvuku bez poraza uprkos zaostatku od dva gola.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Po natopljenom terenu "Maksimira" igrači Monaka su se bolje snašli u poslednjih dvadesetak minuta i golovima Salisua i Zakarije iz penala minut pre kraja, ostali neporaženi.


Na kraju, žale i jedni i drugi zbog ovakvog ishoda, Dinamo zbog ispuštene prednosti, a gosti zbog probuđene nade tokom meča, svesni da su mogli i više od egala.

"Monako će žaliti nakon ovog neočekivanog remija protiv rivala koji bi trebalo da je jedan od najslabijih u takmičenju", piše u analizi utakmice francuski Lekip.

Rezultati mečeva Dinama i Monako iz prvog kola nagoveštavali su srećniji ishod po ekipu Adija Hitera, ali naišli su na tvrdog protivniak i kao dodatnu otežavajuću oklnost, užasan teren.

"Dve nedelje nakon trijumfalne pobede nad Barselonom u prvom kolu Lige šampiona (2:1), Monako je imao malo razloga za strah od gostovanja kod zagrebačkog Dinama koji je doživeo šamar 9:2 na protiv Bajerna‘‘, piše dalje u izveštaju sa "Maksimira".

Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Autor teksta Mateo Amgar konstatovao je da je teren bio težak za igru, da je lopta teško odskakala, i da su se igrači Adija Hitera mučili u takvim okolnostima.

"U svlačionicu su se vratili potreseni zalaganjem i prednošću suparnika, za što je zaslužna fantastična sekvenca Petra Sučića‘‘, navodi autor i dodaje kako je Martin Baturina u 66. minuti pokazao svoju klasu i povećao Dinamovu prednost.

Poseban prostor u članku dobila su dva dragulja Modrih, Petar Sučić (20 godina) i Martin Baturina (21 godina).

"Dvojica mladih Hrvata iskoristili su dolazak Monaka da pokažu svu svoju klasu. Velika predstava za njih dvojicu‘‘, ističe autor teksta u Lekipu.

Navode se i statistički podaci i nastavak negativnog niza Monaka koji je primio najmanje jedan pogodak u svakoj od poslednje 22 utakmice Lige šampiona. Poslednji put tim iz Kneževine sačuvao je mrežu 2. novembra 2016. u pobedi 3:0 protiv moskovskog CSKA na svom terenu.

Isto tako, Monako nije pobedio ni u jednoj od poslednjih osam utakmica Lige šampiona u gostima (četiri remija, četiri poraza), što je najduži negativan niz zabeležen u ovom takmičenju nakon razdoblja od devet utakmica bez pobede u gostima između septembra 1961. i decembra 1993. godine.

Monako je, podsetimo, naredni rival Zvezde u Ligi šampiona.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

4 h

Novo Sport Video Menu