Nova vest
Fudbal 7

2.10.2024.

20:45

Neviđen triler u Kataloniji – Atalanta silna protiv Ukrajinaca

VAR, pet golova, dva autogola i dva promašena penala videli su navijači na "Montoliviju" u pobedi Fejnorda nad Đironom 3:2 u meču 2. kola Lige šampiona.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/SIU WU

U isto vreme, u Gelzenkirhenu, Atalanta se poigrala sa Šahtjorom i porazila ukrajinski sastav 3:0 - do 48. minuta već je rešila pitanje pobednika i potom rutinski privela meč kraju.

Za goste je u toj utakmici od starta prvi put zaigrao srpski reprezentativac Lazar Samardžić, "kumovao" je i drugom golu kao pokretač akcije koju je završio Ademola Lukman - njegovim prvim pogotkom u Ligi šampiona.

Asistent Nigerijcu bio je Kolašinac, koga je fino proigrao Srbin.

O meču Šahtjora i Atalante, o igri mačke i miša, najbolje svedoči podatak da su gosti imali 14 udaraca ka golu protivnika u prvom poluvremenu, a Ukrajinci nijedan. 

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Šampiona Lige Evrope u vođstvo je doveo Đimšiti u 14. minutu, inicijativu je potom krunisao i Lukman, da bi Belanova početkom drugog dela igre doneo nedostižnih 3:0 i miran, gotovo rekreativni nastavakmeča po Gasperinijevu "skvadru".

Samardžić je proveo sve vreme na terenu.

Za razliku od pomenute utakmice, gde se pitanje pobednika nikada nije postavljalo, u Kataloniji, na "Montiliviju", gde je Đirona odigrala prvi, istorijski meč u evrospkoj eliti, viđen je moguće i najuzbudljivji meč sezone.

Fejnord je slavio 3:2, i to nakon što je gubio od 20. minuta, pa preokrenuo golom i autogolom, da bi nakon promašenog penala u finišu prvog poluvremena, dvadesetak minuta pre kraja ovog neverovatnog meča, potvrdio trijumf drugim autogolom!

Igrači Đirone "učinili su sve" da pobeda ode ove večeri u avion sa gostima.

Tragičara je bilo nekoliko u domaćim redovima...

Najpre je to bio Lopez, inače strelac vodećeg gola za Đironu, kada je lošim pasom "kumovao" preokretu Fejnorda u režiji Milamboa, tada za 1:2. Prethodno, etiketu tragičara sebi je prilepio i Herera koji je autogolom (lopta ga pogodila u telo i odsela u mreži) doneo poravnanje i vratio tim iz Roterdama u život.

Možda je, ipak, najveći maler Đirone bio Makedonac Miloski, kome je golman Fejnorda Velenrojter odbranio jedanaesterac u 67. minutu pri rezultatu 1:2.

Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Nije pre toga sreće imao ni Van de Bek, u situaciji kada je zatresao mrežu, zapravo bio je to još jedan autgol međutim poništen je zbog ofsajd pozicije pri prijemu lopte Holanđanina.

Van de Bek je, ipak, doneo toliko čekano poravnanje za domaće, ali je nedugo kasnije, samo šest minuta potom, usledio novi šok po Katalonce - drugi autogol ovevečeri i treći u dva meča ove sezone Lige šampiona!

Gosti slave Krejčika koji je u 80. minutu postavio nogu ispred Gazanige, prevario ga, i poslao je u mrežu, i tada, barem što se golova tiče, stavio tačku na ovaj zaista neverovatan duel.

Standings provided by Sofascore


Tok oba meča mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.sport u nastavku.

Završeno

18:06

Lopez 20, Van de Bek 74 - Herera 23.ag, Milambo 33, Krejči 80
  GIR   FEY  
  2 : 3  

18:01

Đimšiti 21, Lukman 44, Belanova 48
  SHA   ATL  
  0 : 3  

20:40

Kraj - pobeda Fejnorda

Pobeda gostiju 3:2 posle dva autogola domaćih, posle dva promašena penala, jednog poništenog gola, i nakon preokreta.

Đirona je sama sebi pucala u noge, vodial je 1:0, potom su gosti okrenuli rezultat i uspeli da održe prednost.

Iza nas jedna od najuzbuldjivijih utakmica Lige šampiona ove sezone.
 

20:37

90+5' Korner

Psoeldnja nada za domaće stiže iz kornera... I golman Đirone je u petercu, uspeo je Gazaniga i da reaguje na ubačenu lopte Danđume. Traže i penal domaći, ne dobijaju ga. Čeka se signal iz VAR sobe - da li je moguće da će ova drama ovako da se okonča? 

Ništa od penala!

Sudija svira kraja - pobeda Fejnorda 3:2 u "ludoj" utakmici.
 

20:34

90' Još pet minuta nade za Đironu

U Gelzenkirhenu je sve odavno gotovo, Atalanta privodi meč u kojem od 48. minuta vodi 3:0, ali je zato u Đironi drama - Fejnord na isteku 90. minuta vodi 3:2 posle dva autogola igrača domaćeg tima.

Igrae se još pet minuta na "Montiliviju".

 

20:29

84' Sve karte na napad

U međuvremenu, u timu Fejnorda ušli su Gonzales, Ivanušec, pre njih Katanza i Truner, dok su novi igrači u igri Đirone Portu, Stuani, Asprilja i Solis Romero. 

Domaći kreću u totalnu ofanzivu.

20:22

79' Neverovatno - novi autogol

Šta se ovo dešava?! Gosti ponovo vode, i ponovo je u pitanju autogol, ovog puta je malerozan bio Krejči nakon što je skrenuo loptu pored Gazanige, u mrežu, u nameri da blokira centaršut.

Drugi autogol Đirone i treći u dva meča Lige šampiona!

Fejnrod vodi 3:2.


 

20:18

74' Uspela je Đirona!

Evo, konačno, gola za Đironu. Zaslužili su ga domaći, nakon što im je VAR poništio gol i posle promašenog penala. Sada nije bilo greške, Van De Bek je strelac, ali je najveći deo posla odradio Arno Danđuma, koji je u solo akciji nanizao dvojicu igrača gostiju i poslužio sunarodnika kao "na tacni".

20:16

Sjajan meč na "Montoliviju"
Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

20:11

67' Mioski tragičar Đirone!

Bojan Mioski je preuzeo loptu, šutirao sa 11 metara, slabo je to uradio, nesigurno, pa mu je golman Fejnorda Velenrojter odbranio pokušaj.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

To je bila "greška"

Funkcija koja se pojavila mnogim PlayStation 5 igračima i koja ih je iznervirala bila je, kako kaže Sony - greška.

B92

20:00

2 h

Novo Sport Video Menu