Nova vest
Fudbal 0

2.10.2024.

23:25

Munja iz Dortmunda – o njemu se priča VIDEO

Prethodno veče u Ligi šampiona obeležio je brzonogi ofanzivac Borusije iz Dormunda Karim Adejemi. Neverovatan potencijal.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Osim toga što je najbrži sprinter među fudbalerima, i zvanično (izmerena brzina 36,65 km/h), Adejemi je i vanserijski majstor sa loptom - o tome svedoči podatak da je od početka sezone na osam utakmicama u svim takmičenjima dao pet i asistirao za četiri gola.

Prethodne sezone, primera radi, imao je pet golova i dve asistencije na 34 utakmice i posle takvih brojki malo ko je mogao da očekuje ovakvu eksploziju momka rođenog pre 22 godine u Minhenu.

Baš to se desilo - o Adejemiju sada priča fudbalska Evropa kao o momku koji bi više nego bilo ko drugi mogao da obeleži sezonu.

Za sada, sve što radi Adejemi sluti na takav epilog aktuelne takmičarske godine - već bi tamo negde narednog leta mogao da bude i zvezda prelaznog roka, baš kao brojni asovi koje je Borusija kao na tarci "izbacivala" i potom prodavala za ogroman novac.

Do tada, uveseljavaće verne navijače ovog nemačkog kluba kojima je u utorak uveče priredio još jedno nezaboravno veče - het-trikom je doprineo slomu Seltika rezultatom 7:1.

O njegovom drugom golu se priča i dan kasnije, bila je to raketa u bliži gornji ugao gola gostiju, savršen udarac, silovit, nakon što je munjevito osvojio loptu i ostavio iza sebe igrača Seltika.

Adejemi je takođe postao prvi nemački igrač koji je postigao 10 golova u Ligi šampiona do 23. godine.

Posle meča i razbijanja rivala, za drugu pobedu Borusije (koja je u dva meča dala deset golova), Adejemi je rekao da ekipa i ove sezone može da ponovi uspeh iz prethodne - plasman u finale Lige šampiona.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

To je bila "greška"

Funkcija koja se pojavila mnogim PlayStation 5 igračima i koja ih je iznervirala bila je, kako kaže Sony - greška.

B92

20:00

5 h

Novo Sport Video Menu