Nova vest
Fudbal 13

2.10.2024.

8:35

Ovoga puta ni komplimenti

Zanimljivu je izjavu imao Omri Glazer, golman Crvene zvezde, kada je njegov tim poražen na startu nove sezone Lige šampiona protiv Benfike u Beogradu (1:2).

Dušan Đukanović
Srdjan Stevanovic/Starsport

Između ostalog, izraelski čuvar mreže je rekao i da su njegovi saigrači i on pobrali komplimente za svoj nastup na meču protiv tima iz Lisabona, ali da su na kraju ipak ostali bez bodova uprkos dobroj igri.

Posle meča sa Interom i ubedljivog poraza u Milanu (4:0), Glazer je ostao uskraćen i za komplimente.

Zaslužuje ih, ako ne zbog viđenog na terenu, onda zbog činjenice da je jedini od svih saigrača svojevoljno zastao u miks zoni i podelio utiske posle teškog poraza.

Osim toga, nije bilo mnogo stvari o kojima bismo mogli u pohvalnom tonu da govorimo. Četiri gola su primljena iz barem pet katastrofalnih individualnih greški. Elšnikova izgubljena lopta i faul, Glazer koji prima gol u golmanov ugao, Krunićeva, pa Spajićeva izgubljena lopta u opasnoj zoni i na kraju Drkušićev skrivljeni penal bez razloga.

Da je bila jedna, pa i nekako. Pet su simptom hroničnog oboljenja.

Kako je rekao Vladan Milojević, crveno-beli su sami sebi dali šest golova na prva dva meča Lige šampiona. Da protivnik nije to što jeste, trebalo bi uradi detalnu analizu uzroka takvoh ishoda. Ovako, svima je bilo jasno da Zvezda nema šta da traži protiv Intera.

Zvezda se držala dugo u igri, sve dok situacija nije počela rapidno da se menja, a igrači su sa svakim primljenim pogotkom sve manje ličili na sebe. Gotovo kao da su odustali kada su videli da do bodova ne mogu da stignu, pa im više nije ni bilo važno koja će razlika biti na semaforu.

Psihološka priprema i mentalni aspekt je još jedna stvar koju treba da uzmu u obzir u Ljutice Bogdana. To i suvi kvalitet

Sofascore

Najsvetlija tačka je svakako mladi Andrija Maksimović, debitant u Ligi šampiona čiji su dani u Ljutice Bogdana odbrojani iako su tek počeli.

Maksimović je postao treći najmlađi učesnik Lige šampiona ove sezone. Svoj debitantski nastup u Ligi šampiona zabeležio je sa 17 godina, tri meseca i 26 dana.

Mlađi od njega su Ajub Buadi sa 16 godina, 11 meseci i 15 dana i Lamin Jamal sa 17 godina, dva meseca i šest dana.

Više od njegovih godina je impreisvno način na koji igra. Čim mu se ukaže prilika ne libi se da šutira.

Dušan Đukanović/B92.sport

Nije izostala ni podrška sa tribina. Navijači srpskog klubova su tokom dana masovno kupovali opremiu Intera u pokušaju da uđu na stadion. Što im je i uspelo.

Ukoliko žele da iole nešto urade od ove sezone (pošto to osvajanje titula u Srbiji više nije samo po sebi, već nešto što se podrazumeva sa ovim igračkim kadrom), crveno-beli će morati značajno bolje u nastavku.

Posle ovog meča Zvezda gostuje Monaku (22. oktobar), dočekuje Barselonu (6. novembar), Štutgart dolazi u Ljutice Bogdana 27. novembra, posle čega će Zvezda ponovo u Milano na duel sa "rosonerima" (11. decembar).

Poslednje dve utakmice Zvezda igra 2025. godine. Najpre protiv PSV u Beogradu (21. januara), a onda i za kraj ligaškog dela u Bernu protiv Jang Bojsa (29. januar).

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

Tenis

Sabalenka u četvrtfinalu Pekinga

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Pekingu, pošto je jutros u osmini finala pobedila Amerikanku Medison Kiz rezultatom 6:4, 6:3.

Tanjug

9:57

21 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu