Nova vest
Fudbal 6

1.10.2024.

22:52

Ubedljiv poraz Zvezde – Inter brojao do četiri VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Milanu od Intera (4:0), u drugom kolu Lige šampiona.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Srpski šampion je bio sasvim solidan, sve do početka drugog poluvremena, ali je italijanski prvak dodao gas u nastavku i stigao do rutinske pobede.

Strelci su bili Hakan Čalhanoglu u 11, Marko Arnautović u 59, Lautaro Martines u 71, te Mehdi Taremi u 81. minutu iz penala.

Domaći su već na početku utakmice uspeli da zatresu mrežu Omrija Glazera, to je učinio Marko Arnautović, međutim, gol je bio poništen zbog ofsajda.

Ubrzo je tim Vladana Milojevića pokazao da neće sedeti skrštenih ruku, već da će pokušati da iskoristi svaku priliku da iz pozicionog ili, pak, kontranapada ugrozi Jana Zomera.

Nakon nekoliko izleta, doživeli su hladan tuš, a strelac pogotka u 11. minutu bio je Hakan Čalhanoglu.

Sjajno je izveo slobodnjak sa više od 20 metara, lopta je kačila Radeta Krunića, da bi od stative završila u mreži Glazera.

Andrija Maksimović, mlada nada Zvezde, pokazao je odlučnost u narednim minutima, a zategao je i "levicom" iz daljine, ali je lopta otišla preko prečke.

Inter je i u 20. minutu žalio, pošto je Denzelu Damfrisu bio poništen gol zbog nedozvoljene pozicije.

U veliku šansu je ušao i Henrik Mhitarjan, ali je Glazer ušao u šut i skinuo gotovo, pa zicer reprezentativcu Jermenije.

Maksimović je još jednom zapretio nešto kasnije sa leve strane iskosa, s tim da je lopta sada prohujala pored gola.

Domaći su minut kasnije tražili penal, Benžamen Pavar je iz daljine okušao sreću, da bi potom umalo bila kažnjena loša reakcija Uroša Spajića.

Do pauze Zvezda je imala još dve šanse, najpre preko Silasa, koji je šutirao spoljnom pravo u Zomera iz relativne blizine, a onda i Elšnika, koji nije najbolje zahvatio loptu.

Na startu nastavka, Zvezda je tražila penal, čini se opravdano, ali je sudija Feliks Cvajer, u dosluhu sa VAR sobom, odlučio da ga ne svira.

Nakon šuta Šerifa Ndiajea, lopta je pogodila Stefana de Fraja u nogu, a onda u ruku Henrika Mhitarjana.

Inter je prednost duplirao u 59. minutu preko Marka Arnautovića, koji je iskoristio dodavanje Taremija, ali pre svega kiks Radeta Krunića.

Glazer je bio na mukama i u narednim minutima, ali je uspeo da skine zicere Arnautoviću, odnosno Karlosu Avgusto.

Milojević je napravio trostruku izmenu, ali nije pomoglo, pošto je Taremi ukrao još jednu loptu u 71. minutu, sada Spajiću, da bi egzekutor bio Lautaro Martines.

Nije se na tome zaustavio domaćin, Vanja Drkušić je srušio Martinesa u šesnaestercu, da bi siguran iz penala bio Taremi u 81. minutu.

Do kraja susreta nije više bilo golova, a Zvezda će naredni meč igrati 22. oktobra u gostima kod Monaka.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu