Nova vest
Fudbal 3

30.9.2024.

19:38

Milojević otkrio Glazerovo stanje i zašto tim nije trenirao na "San Siru"

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, obratio se na konferenciji za medije pred meč drugog kola Lige šampiona protiv Intera.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
B92.sport

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Ono što je sve zanimalo, dobilo je odgovor prvo – zašto tim nije trenirao na "San Siru".

"Razlog je bio zato što je zgusnut raspored, da bi mogli da dobijemo još jedan trening u Beogradu. Dosta puta smo o tome razmišljali. Da dobijemo malo više vremena na pripremi utakmice. Što se tiče pripreme utakmice, videćemo sutra", rekao je Milojević.

Otkrio je i stanje Omrija Glazera koji se povredio na meču sa Železničarem.

"Glazer je okej. Odrađena je rezonanca", kratko je otkrio Milojević.

Za očekivati je da sutra od prvog minuta priliku dobije Andrija Maksimović.

"Šta to znači rizikovati ako trenira i igra. Mislim da je odigrao kvalitetno. Rekao sam i posle utakmice da je zaslužio šansu. Možemo i o Prucevu da pričamo. To su sve deca. Na njima je da ćute, rade i slušaju nas. Možda šansa nekad kasni, ali na kraju uvek dobiješ ono što zaslužiš", nastavlja trener crveno-belih.

Među imenima u spekulacijama oko startnih 11 se našlo i ono Vanje Drkušića.

"Ne možete jednog igrača koji je nespreman da igra. Njegove performanse se smanjuju. Pod dva, veće su šanse da se povredi. Ozbiljna je to nauka. Da neko istrenira dva treninga posle povrede, ne pije vodu. On je odigrao utakmicu. Jako je bitan za nas, kao što su i svi bitni. Imamo neke planove, radili smo, trenirali. Sutra ćemo, par sati pred utakmicu, se opredeliti za tim za koji smatramo da će nam doneti benefit", odgovara Milojević na to.

Nije se pre meča čuo sa velikim prijateljem i legendom oba kluba Dejanom Stankovićem.

"Nisam se čuo sa Dekijem. Znamo šta je osvojio, a osvojio je sve što se tiče Intera. Nama je drago, svim zvezdašima, što smo imali našeg predstavnika tu", zaključio je Milojević.

Tok konferencije mogli ste da  pratite putem našeg bloga.

Završeno

19:41

Kraj

Konferencija za medije Vladana Milojevića je završena.

19:37

Simone Inzagi?

"Stvarno impozantan trenerski put. Inter je stvarno napravio dobar, dobar sistem. To je jako bitno. Kada napravite sistem i možete da ga držite dosta dugo, da dopunskom selekcijom dovodite igrače... To onda izgleda ovako kao što je Inter. Nije samo Inter, već svi veliki klubovi imaju postavljen sistem. Onda vam je kao treneru mnogo lakše. Ono što je dobro, ta igra sa petoricom pozadi i postavka pre nego što je Simone došao je dobro i on je to unapredio. To daje rezultate."

19:37

Da li se čuo sa Dejanom Stankovićem

"Nisam se čuo sa Dekijem. Znamo šta je osvojio, a osvojio je sve što se tiče Intera. Nama je drago, svim zvezdašima, što smo imali našeg predstavnika tu."

19:35

Njegovo mišljenje o italijanskim stručnjacima?

"Izuzetno cenim italijanske trenere. Igrom slučaja sam bio i pratio sam treninge trenera Piolija kada je bio trener Bolonje. Prvi put nakon našeg učešća u Ligi šampiona sam imao priliku da preko puta mene bude Karlo Ančeloti. Složićete se da je Don Karlo jedan od, ako ne i najveći."

19:35

Šta će biti ključno?

"Detalji na ovom nivou takmičenja, odnosno kada igrate protiv ovakvih ekipa, morate da igrate konstantno 90 minuta. Da budete koncentrisani na ono što radite. Što manje praznih hodova u igri. To su ekipe koje imaju svoj stil igre, koje će da igraju na svoj način. Mi moramo da budemo hrabri. U jednoj rečenici, moraš da budeš konstantan. Ovde ne smeju da se dešavaju padovi. Na to treba obratiti pažnju."

19:33

Andrija Maksimović?

"Šta to znači rizikovati ako trenira i igra. Mislim da je odigrao kvalitetno. Rekao sam i posle utakmice da je zaslužio šansu. Možemo i o Prucevu da pričamo. To su sve deca. Na njima je da ćute, rade i slušaju nas. Možda šansa nekad kasni, ali na kraju uvek dobiješ ono što zaslužiš."

19:31

Vanja Drkušić?

"Ne možete jednog igrača koji je nespreman da igra. Njegove performanse se smanjuju. Pod dva, veće su šanse da se povredi. Ozbiljna je to nauka. Da neko istrenira dva treninga posle povrede, ne pije vodu. On je odigrao utakmicu. Jako je bitan za nas, kao što su i svi bitni. Imamo neke planove, radili smo, trenirali. Sutra ćemo, par sati pred utakmicu, se opredeliti za tim za koji smatramo da će nam doneti benefit."

19:31

Da li je Inzgai potcenio Zvezdu

"Potcenjivanje u fudbalu ne postoji. Postoje samo planovi protivničkih trenera u zavisnosti od toga kako je zamislio i pretpostavio. Kada imate preko puta sebe protivnika tražite mane, tražite vrline. Pričati o potcenjivanju da igraju Taremi i Arnautović..."

19:29

O Glazeru

"Glazer je okej. Odrađena je rezonanca."

19:28

"Pričati o Interu, šampionu, koji je pretendent na Skudeto i ove godine. Siguran sam da im je i ove sezone cilj Liga šampiona. Imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama. Inter je uspostavio sistem koji godinama igra."

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu