Nova vest
Fudbal 11

30.9.2024.

11:14

Haos u Italiji pred Inter – Zvezda: Zakazana hitna konferencija za medije

U Italiji se odvija velika policijska akcija koja je pokrenuta nakon smrti Antonija Belokoa (39), navijača Intera povezanog sa mafijom Ndrangeta, poznatom i kao "porodica Montalbano" iz Kalabrije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/xEttorexGriffoni/IPAxSportx/xipa-x/xx IPA_50171428 IPA_Agency_IPA50171428

Beloko je ubijen početkom septembra usled sukoba sa vođom Interovih ultrasa, Andreom Beretom (49).

Prema izveštajima, Beloko je ranio Beretu tokom obračuna, ali ga je Bereta, uprkos povredi, ubio nožem ispred teretane gde su obojica trenirala boks.

Policija je ubrzo reagovala, a Bereta je uhapšen i smešten pod policijsku zaštitu u bolnicu.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

U okviru akcije, agentski tim Centralne uprave za borbu protiv kriminala izvršio je 19 hapšenja, dok su sprovedeni i brojni pretresi povezanih objekata.

Od 19 uhapšenih, 16 je završilo u zatvoru, a tri su pod kućnim pritvorom.

"Gazeta" je objavila više informacija.

"Racija u zoru počela je nakon duge serije istraga milanskog tužilaštva o infiltraciji mafije u ćošku San Sira: ubistvo Antonija Belokoa, navijača Intera koji je čvrsto povezan sa 'Ndrangetom, 4. septembra od strane Andree Berete – još jednog istaknutog pripadnika navijača Intera, koji je već bio u zatvoru i takođe među onima na meti mera hapšenja. Iznuda za prodaju karata, "iznuda" novca od parkinga u krugu stadiona, dogovori između grupa Intera i Milana o prodaji pića na San Siru: ovo su neke od pritužbi protiv uhapšenih, među kojima je i Marko Ferdiko, vodeći član Severa, blisko povezan sa Belokom, Luka Luči, lider milanskih ultrasa poznat po fotografiji od 16. decembra 2018. zajedno sa tadašnjim vicepremijerom Mateom Salvinijem na zabavi povodom 50. godišnjice "Curva Sud" u Areni Sivika i Kristijan Rozijelo, telohranitelj pevača Fedeza (koji nije umešan u operaciju). Takođe i Rosario Kalabrija, Antonio Trimboli, Nino Čikareli, istorijski lider ultrasa Intera, Domeniko Bosa, Loris Grancini, lider ultrasa Juventusa, već osuđivan i uvek blizu krugova milanskih tribina. Meta pretresa su, takođe, bili Đankarlo Lombardija, poznat kao 'Baron' i bivši lidera ultrasa 'rosonera'. Kuća samog Belokoa, kojeg je ubio Bereta, takođe je pretresena u Pioltelu, u okolini Milana".

Očekuje se konferencija za novinare na kojoj će policija i gradski čelnici pružiti dodatne informacije o ovom slučaju. Mediji javljaju da će konferencija biti održana u 11 časova.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu