Nova vest
Fudbal 9

29.9.2024.

11:07

Zvezdi u Milanu sudi čovek koji se "zamerio" Srbiji

Nemački fudbalski sudija Feliks Cvajer određen je za glavnog arbitra meča drugog kola Lige šampiona Inter – Crvena zvezda, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Cvajer (43) će predvoditi kompletno nemačku sudijsku šestorku na stadionu San Siro. Asistenti uz aut linije Cvajeru će biti Robert Kempter i Kristijan Dic. Četvrti sudija biće Florijan Badštubner. Glavni u VAR sobi biće Bastijan Dankert, a Benjamin Brand će mu asistirati.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Nemački arbitar je 2005. godine bio umešan u aferu nameštanja utakmica sa Robertom Hojcerom, ali je na kraju bio kažnjen samo šestomesečnom suspenzijom pa je vraćen na nemačke terene.

Uprkos učešću u toj aferi 2012. godine Cvajer je postao međunarodni sudija i već 12 godina sudi najvažnije klupske i reprezentativne utakmice.

Letos je na Evropskom prvenstvu sudio četiri utakmice, uključujući i polufinale u kom je Engleska savladala Holandiju rezultatom 2:1.

Cvajer je bio glavni u VAR sobi tokom utakmice Srbija - Švajcarska na Svetskom prvenstvu 2018. godine kad nije reagovao pošto su dvojica defanzivaca Švajcarske rukama držala Aleksandra Mitrovića.

U privatnom životu Cvajer se bavi prodajom nekretnina i živi i radi u rodnom gradu Berlinu.

Utakmica Inter – Crvena zvezda igra se u utorak uveče od 21 čas. Inter ima bod posle prvog kola posle remija 0:0 na gostovanju Mančester Sitiju, Zvezda je u prvom kolu poražena kod kuće od Benfike (1:2).

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu