Nova vest
Fudbal 2

25.9.2024.

9:43

Drakonska kazna UEFA Zvezdina prethodnica u Milanu

Evropska kuća fudbala (UEFA) odlučila je da kultnom stadionu "San Siro", domu fudblaera Milana i Intera, oduzme domaćinstvo finala Lige šampiona 2027. godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MOURAD BALTI TOUATI

Iz UEFA je zahtevano da gradske vlasti daju garancije da će stadion biti dostupan kada dođe vreme za taj meč, ali ih nisu dobili.

Time je "San Siro" ostao bez prilike da po peti put bude domaćin najveće utakmice evropskog klupskog fudbala, nakon 1965, 1970, 2001. i 2016. godine.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Pošto opština Milano nije mogla da garantuje da na stadionu San Siro i u okolini neće biti radova i rekonstrukcije tokom 2027. godine, u periodu održavanja finala Lige šampiona, odlučeno je da se Milanu ne dodeli organizacija finala", navodi se u saopštenju te organizacije.

Oni dodaju da je konkurs za domaćinstvo ponovo otvoren, te da se očekuje da se konačna odluka donese u maju ili junu 2025. godine.

Ove sezone finale se igra u Minhenu, a sledeće u Budimpešti.

Inače, na "San Siru" će uskoro gostovati i Crvena zvezda, kada protiv Intera budu igrali u utorak 1. oktobra (21.00) meč drugog kola Lige šampiona.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

1 d

Novo Sport Video Menu