Nova vest
Fudbal 0

24.9.2024.

23:30

San Siro neće biti domaćin finala Lige šampiona

Odlukom UEFA stadion San Siro izgubio je domaćinstvo finala Lige šampiona, koje bi trebalo da se održi 2027. godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Takva odluka je donesena zbog toga što Milano nije dao garancija u vazi održavanja ovakve utakmice.  

Postoji mogućnost da se Milan i Inter presele, tačnije da se legendarni stadion, kao i ceo kompleks sruši, ali za to i dalje nema nikakvih garancija. 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Pošto opština Milano nije mogla da garantuje da na stadionu San Siro i u okolini neće biti radova i rekonstrukcije tokom 2027. godine, u periodu održavanja finala Lige šampiona, odlučeno je da se Milanu ne dodeli organizacija finala, te da se konkurs za domaćinstvo ponovo otvori i konačna odluka donese u maju ili junu 2025. godine”, stoji u saopštenju UEFA.

Naredno finale Lige šampiona će biti odigrano u Minhenu, dok 2026. godine domaćin biti Budimpešta na stadionu Ferenc Puškaš. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Boks

"Revanš? Ko plati više"

Engleski bokser Danijel Duboa, koji je u subotu pobedio Entonija Džošue i zadržao titulu u teškoj kategoriji, izjavio je da bi voleo revanš protiv Džošue ili Oleksandera Usika.

B92.sport

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

17 h

Novo Sport Video Menu