Nova vest
Fudbal 6

22.9.2024.

18:28

UŽIVO Spektakularno poluvreme – Arsenal vodi na Etihadu i ima igrača manje!

Fudbaleri Mančester sitija i Arsenala sastaju se na "Etihadu" u derbiju 5. kola engleske Premijer lige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Šampion Engleske čeka ovaj duel sa maksimalnim učinkom od starta sezone, gol razlikom 11:2 i goropadnim Halandom koji je postigao gotovo sve golove za Siti od početka - čak devet.

Premijer liga, 5. kolo

Mančester siti - Arsenal 1:2
Haland 9 - Kalafjori 22, Gabriel 45+1
Stadion: Etihad
Sudija: Majkl Oliver

Arsenal je takođe neporažen, doduše ima jedan remi, ali i gol-razliku 6:1.

Artetin tim, uz Liverpul, i ove sezone biće glavni kandidat da sa trona skine svog bivšeg učitelja i njegovu kaznenu ekspediciju.

Derbi meč Premiejr lige možete pratiti u nastavku uz LIVE BLOG na B92.sport.

Uživo

16:31

SEMAFOR
Haland 9 - Kalafiori 22, Gabriel 45+1
  MCY   ARS  
  1 : 2  

18:28

Spektakularna utakmica

Oliver je konačno odsvirao kraj poluvremena, pre toga je isključio Trosara zbog "bodičeka" na Silvi, bio je to Belgijancu drugi žuti karton, pa će gosti u nastavku biti na teškim iskušenjima.

Imaju, ipak, dobru poziciju pred nastavak meča - vode 2:1.
 

18:25

45+8 Trosar isključen!

Neverovatna završnica poluvremena, koje je produženo šest minuta, a u osmom minutu dodatog vremena Oliver je pokazao drugi žuti karton Trosaru, pa će gosti čitavo drugo poluvreme biti brojčano slabiji.

18:23

45+7' Parti opomenut

Parti je prekršajem zaustavio tranziciju Sitija, Oliver mu momentalno pokazuje žuti karton. Dijas i Ederson su upisani kod Sitija, a Trosar i Parti kod Arsenala.

18:15

45+1' Totalni preokret na Etihadu!

Preslikana akcija Arsenala iz kornera, ponovo se tražio Gabriel, još jednom je pobegao Vokeru, silovito se odrazio i zakucao loptu glavom na drugoj stativi!

18:14

42' Gosti opet prete

Lete sada igrači Arsenala po terenu, kao da ih je postignuti gol osokolio, bolje trče, lakše se usuđuju da napadnu, sigurniji su u pasovima.

Ponovo su bili blizu gola Sitija, Martineli je uputio savršen pas pred gol za Trosara, ovaj u naletu šutirao, prebacio gol...

Bilo je blizu.
 

18:09

37' Šansa za Arsenal

Prvi su izveli igrači Sitija, nije bilo pretnje po goste, potom su i igrači Arsenala imali prvi udarac iz ugla - ui umalo preokrenuli rezultat.

Gabriel se košarkaški odrazio, sačekao loptu na drugoj stativi, pre toga dva bloka su postavili njegovi saigrači, Brazilac je potom silovito naleteo i glavom prebacio preko prečke.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

18:06

34' Trosar u beležnici

Trosar je drugi upisani u beležnicu Majkla Olivera, pre njega bio je to samo golman Sitija Ederson. 

18:00

28' Totalna dominacija Sitija

U poslednjih pet minuta igrači Sitija drže 82% vremena loptu u nogama. Gosti su jednom napali, jednom prešli centar i dali jedan gol. Sve preostalo vreme domaći tim kontroliše igru, kreira, napada...

17:54

22' Gol!

Strašan gol Kalafiorija, otvorio je stopalo Italijan sa ćoška kaznenog prostora, savršeno pogodio dalji ugao Edersonovog gola. Martineli mu je "odložio" loptu sa boka, a italijanski reprezentativac pogodio baš onaj deo gola koji je pogodio i protiv Hrvata na EURO i eliminisao ih sa šampionata.

Ovaj momak je predodređen za veliek trenutke.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

ABA

uživo Kraj za Teodosića!

Košarkaši Crvene zvezde u Dubaiju pišu istoriju, s obzorom na to da će u velelepnoj "Coca Cola Areni" odigrati prvu utakmice ABA lige u Emiratama (17.00).

B92.sport

18:33

3 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Poklekao?

Platforma X (Twitter) izgleda "menja ploču" nakon što je zabranjena u Brazilu.

B92

12:56

5 h

Novo Sport Video Menu