Nova vest
Fudbal 14

21.9.2024.

8:05

Ovo je prvi kandidat da bude lošiji nego Dinamo

Slovački prvak Slovan neslavno je debitovao u Ligi šampiona.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP

Ekipa Vladimira Vajsa pretrpela je težak poraz na gostovanju Seltiku iz Glazgova rezultatom 1:5 u 1. kolu, ali za ovaj tim pravi izazovi ili bolje rečeno prave nevolje tek predstoje, i to ubrzo, jer je naredni rival Slovaka šampion Premijer lige Mančester siti. 

Taj meč potencijano može biti "repriza" onoga što smo gledali pre četiri dana u Minhenu gde je Bajern zabeležio najubedljiviju pobedu u eliti, ujedno naneo zagrebačkom Dinamu najteži poraz (9:2).

Nije teško proceniti da se očekuje duel mačke i miša u Slovačkoj.

Slovan je, za ovaj nivo fudbala, ipak nedorastao, nevičan za borbu prsa u prsa, moglo se to jasno videti na Seltik Parku u duelu sa četom Brendana Rodžersa gde su gosti nadigrani u svim elementima fudbala, a u danima posle tog duela nižu se samo kritike na račun Vajsovog tima.

"On će sada reći da njegovi igrači nisu koristili šanse. U isto vreme, taj meč je bio njegova šansa. Ili će reći da je ponosan na ekipu, kao da je on lider ekipe a igrači su njegovo stado. Pomalo sam šokiran njime. Definitivno sam očekivao više od Vajsa. U drugom poluvremenu primetio sam da je urlao na svoje igrače kada su gubili loptu. Ne može se tako ponašati u današnjem fudbalu", rekao je Kamil Čontofalski, nekadašnji golman reprezentacije Slovačke, te brojnih slovačkih klubova, kao i Zenita.


Stanislav Angelovič, bivši igrač Žiline sa kojom je svojevremeno igrao Ligu šampiona, takođe nije štedeo kritike na račun slovačkog tima.

"Bersegjana i Tolića nije bilo nigde. Bersegjan je iznad proseka naše lige, ali ovo nije bila njegova utakmica. Ali tako će biti u svakom meču Lige šampiona i Slovanu su potrebne bolje igre nejgovih glavnih igrača".

Posle euforije zbog samog plasmana u Ligu šampiona usledilo je surovo otrežnjenje i spoznaja o sopstvenoj nemoći protiv najjačih u Evropi, pa čak i onih ispod tog nivoa.

Vajs, međutim, ne misli da je njegov tim odigrao loše koliko rezultat pokazuje.

"Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali nisam razočaran igrom. Seltik ej bio efikasan, mi smo želeli da igramo fudbal i ostavili smo proistojan utisak iako smo ubedljivo poraženi. Trebalo nam je neko vreme da uhvatimo ritam, ali mislim da smo igrali dobro. Odigrali smo koliko smo mogli", bili su utisci trenera Vajsa posle debakla u Glazgovu.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Zabranjeno

Ukrajina zabranjuje upotrebu aplikacije za razmenu poruka Telegram na službenim uređajima koje koriste državni zvaničnici, vojno i drugo osoblje od ključnog značaja.

Tanjug

9:51

34 min

Novo Sport Video Menu