Nova vest
Fudbal 1

19.9.2024.

21:40

Laž već "arhivirao" Zvezdu

Bruno Laž, trener fudbalera Benfike, sumirao je utiske posle gostovanja u Beogradu u prvom kolu Lige šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Lažova Benfika je savladala Crvenu zvezdu i odnela sva tri boda sa "Marakane".

Laž nije bio preterano uzbuđen i emotivan nakon trijumfa na konferenciji za medije.

"Naravno da je bila odlučujuća ova pobeda, ali više je bila atmosfera koju smo doneli sa prošle utakmice i samopouzdanje. Nevezano za ambijent na stadionu, koji je bio važan. Tražili smo prostor već sa prvim golom. Kasnije su se dogodile i druge stvari u utakmici. Nismo planirali ulazak rezervnog igrača u prvom poluvremenu. Najvažniji je taj ulazak u meč, kojim smo krenuli u novi format. Dobili smo još jednu pobedu, sa onom prethodnom u šampionatu. Uspeli smo da se održimo na zemlji. Naš fokus se poboljšava i već se pripremamo za narednu utakmicu", rekao je Laž.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Da li je njegov tim "zaspao" posle drugog gola?

"Treba mnogo rada da bi se došlo do pobede. Jedna stvar koja je uticala su bile izmene u toku igre. Napravili smo jednu pa drugu, to je ono što smo morali da uradimo da bismo kontrolisali igru. Pokušali smo da zaradimo poene. Dobili smo slobodu sa Di Marijom, pokušali smo da stignemo i treći gol. Zatvorili smo meč sa još nekim zamenama. Pokušali su da dobiju na dubini. Pobeda je tu, tri poena. Naravno, imamo još puno da radimo."

Govorio je Portugalac i okomunikaciji sa i između igrača.

"Svi igrači moraju da imaju komunikaciju. Moramo svi, ne samo ja. Najvažnije je da svaki igrač mora da zna šta hoćemo od njega i njegove pozicije. Neki mogu i na dve pozicije. Naročito kada sam sa igračima razgovarao o pritisku na kraju meča sa naše desne strane. Rekao sam im da ne dozvole da bude jedan na jedan."

Iskusni stručnjak se odmah okreće narednim izazovima.

"Ovo je za nas samo još jedna pobeda. Ono što sam znao unapred, to sam i primenio kako bismo pobedili. Njihovi i naši navijači su stvorili ambijent. To će se zabeležiti kao još jedna mala pobeda za nas. Mi smo mirni, već smo pobedili Santa Klaru. Sad smo spremni za dalje utakmice", podvukao je Laž.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu