Nova vest
Fudbal 0

19.9.2024.

21:02

Benfika utišala Marakanu – uzalud Zvezdin uragan u drugom poluvremenu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na startu Lige šampiona od Benfike na "Rajku Mitiću" rezultatom 2:1.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Gosti su sav napadački posao završili u prvih pola sata igre golovima turskih reprezentativaca Muhameda Kerema Akturkoglua i Orkuna Kočua iz slobodnog udarca, ova dvojica igrača krunisala su bolju, konkretniju igru Portugalaca u tom periodu meča, a onda je u nastavku usledio veleobrt, nažalost, bez srećnog kraja po Zvezdu.

Liga šampiona, 1. kolo

Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:2)
Stadion: Rajko Mitić (Brograd)
Strelci: Milson 86 - Akturkoglu 9, Kokču 29
Sudija: Majkl Oliver

Milojevićev tim, koji je u prvom poluvremenu, brzo posle prvog gola Benfike, ostao bez važnog šrafa Mimovića (povreda), odigrao je sjajnu utakmicu, gotovo sve vreme, čitavih 45 minuta držao je goste na njihovoj polovini.

Di Marija i družina gotovo da nisu "omirisali vazduh" na polovini rivala u drugom poluvremenu.

Pre toga, Akturkoglu i Kokču su pogocima u prvih pola sata igre obezbedili Portugalcima daleko mirniji nastavak meča i buru koja ih je čekala.

Vredna pomena je i loša reakcija Radeta Krunića kod prvog gola Benfike, kada je loše ispratio strelca gola.

Starsport

Kod drugog pogotka niko u Zvezdinom timu ništa nije mogao da učini - bila je to majstorija Kokčua iz slobodnog udarca.

A onda, drugo poluvreme kao iz najboljih fudbalskih udžbenika.

Zvezda je u pola sata tog dela meča gospodarila terenom, izveli su igrači srpskog prvaka sedam kornera u drugom delu, svaki put je Elšnik bio čovek za te zadatke, ali su se gosti dobro branili od opasnih pretnji i ubačenih lopti Slovenca. 

Najbliži golu posle udarca iz ugla Zvezda je bila kada je Pavlidisa lopta udarila u telo, odbial se ka golu i završial u gol-autu, tik pored stative.

Golman gostiju Trubin je bio na velikim iskušenjima u tom periodu utakmice, pretili su crveno-beli sa svih strana, nadirali, kombinovali, Dalsio je bio sjajan, Seol neumoran, od njega je došlo baem 70% ubačenih lopti pred gol Benfike....

Gosti su zaista bili u velikom problemu.

Srdjan Stevanovic/Starsport

Udarni talas Zvezdinih napada se nastavio, ali je počeo i da jenjava kako se meč bližio kraju. Zvezdinim igračima počelo je da ponestaje goriva. Milojević je osetio da je vreme da osveži tim, uveo je Endiaja i Milsona i upravo je ovaj dvojac iskreirao napad iz kojeg je Zvezda postigla gol, za nadu.

Sjajno je u toj situaciji Endiaj video Milsona, pravovremenim pasom ga "spojio" sa golom a ovaj rutinirano završio akciju.

Zvezda je imala tačno još osam minuta da poravna (četiri +četiri nadoknade).

U dodatnom vremenu je imala i sreće, jer su gosti tresli stativu. Bila je to i najopasnija situacija na obe strane u tom delu, u samoj završnici.

Zvezda, ipak, nije uspela, gosti su se grčevito branili i odbranili, pa nose tri boda u Lisabon.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu