Nova vest
Fudbal 2

19.9.2024.

12:45

Gvardiola: "Ne možete to očekivati"; Inzagi: "Tražio sam baš to"

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je zadovoljan igrom u utakmici protiv Intera u Ligi šampiona, iako njegova ekipa nije pobedila na početku nove sezone elitnog takmičenja.

Izvor: Beta

Profimedia/Conor Molloy /ProSportsImages / DPPI


"Igrali smo protiv zaista teškog protivnika. Zaista sam zadovoljan igrom koju smo prikazali, posebno zbog toga kako se Inter branio, oni su majstori u tome, neverovatno pomažu jedan drugome. Zbog toga i ne možete očekivati da napravite mnogo šansi. Igrali smo bolje nego u finalu Lige šampiona (2023) protiv njih", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Fudbaleri Sitija odigrali su sinoć na svom terenu nerešeno 0:0 protiv Intera, u prvom kolu Lige šampiona.

To je prvi put od oktobra 2022. godine da Siti nije postigao gol u Ligi šampiona.

Napadač engleske ekipe Erling Haland, koji je postigao devet golova u prve četiri utakmice u Premijer ligi, nije uspeo da se izbori s borbenim i agresivnim odbrambenim igračima Intera, a u više navrata se i požalio sudiji na to kako ga čuvaju.

"Oko njega su bila šestorica igrača, trojica iza, trojica ispred. To otežava igru svakom fudbaleru. Pokušali smo da koristimo prostor, zbog toga je (Ilkaj) Gundogan imao nekoliko prilika. Znao sam da će Inter igrati ovako, čestitam im. Mi smo napravili nekoliko čistih šansi, ali ih nismo iskoristili", naveo je Gvardiola.

Upitan za povredu Kevina de Brujnea, Gvardiola je rekao da će tokom dana biti poznato više informacija.

Trener Intera Simone Inzagi zadovoljan je igrom svoje ekipe u Engleskoj.

"Rekao sam: 'Bravo momci', pošto su prikazali sjajnu igru. Tražio sam od njih da igraju upravo tako. Svi znamo ko je Mančester siti i za šta je sposoban, šta je ostvario, posebno na svom terenu. Znali smo da moramo da odigramo sjajnu utakmicu i to smo uradili", rekao je on.

"Napravili smo i nekoliko dobrih prilika. Verovatno je trebalo bolje da ih iskoristimo, ali dobro smo radili kao ekipa, a kada dobro radimo kao ekipa, otežamo igru svakom protivniku. Tačno je da u narednu utakmicu ulazite sa mnogo samopouzdanja posle ovakve igre. Ali više bih voleo da smo pobedili", dodao je Inzagi.

U drugom kolu 1. oktobra Inter će dočekati Crvenu zvezdu, a Mančester siti će u Bratislavi igrati protiv Slovana.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

3 h

Novo Sport Video Menu