Nova vest
Fudbal 1

19.9.2024.

11:50

Da li je on nova senzacija u Ligi šampiona? VIDEO

Mladi engleski krilni fudbaler Džejmi Gitens, sa uspehom nosi dres Borusije iz Dortmunda.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Gitens je prve fudbalske korake napravio u Redingu, gde je došao sa samo devet godina, potom je šansu dobio i na akademiji Mančester sitija, ali kao veoma mlad sa 16 godina prešao je u redove Borusije, gde je prvo nastupao za mladi tim, a brzo je dobio šansu i u seniorskom.

Po dolasku u Borusiju, doživeo je povredu, tačnije pokidao je ligamente kolena, što ga je odvojilo od terena na nekoliko meseci. Ipak, sezona 2021/22 bila je prekretnica u njegovoj karijeri.

Posle neverovatne utakmice u Ligi šampiona za mlade, gde je postigao šest golova u četiri meča, uključujući dva protiv Mančester junajteda, Marko Roze ga je pozvao u prvi tim.

Prvu pravu šansu je dobio u sezoni 2022/23, gde je odigrao 20 mečeva za "milonere", postigao tri gola i zabeležio dve asistencije.

Odmah sledeće sezone dobio je još veću šasnu i minutažu, odigrao je 34 mečeva, upisao dva gola i sedam asistencija.

Ipak, ova godina bi mogla da bude njegova u usponu. Samo što je počeo šampionat, a već je na četiri meča upisao četiri pogotka.

Sofascore

U meču između Borusije Dortmunda i Klub Briža na premijeri nove sezone Lige šampiona, dobio je šansu sa klupe, ušao je u 68. minutu meča pri rezultatu 0:0 i rešio ga u korist svoje ekipe.

Na kraju je na smaforu pisalo 3:0, a dva pogotka je postigao upravo on.

Sofascore

Za 22 minuta provedena na terenu, imao je 24 dodira lopte, upisao je dva gola od tri šuta koje je uputio, imao jedno ključno dodavanje u 12/13 uspešnih.

Dobio je 4 od 6 duela i dva puta uspešno predribalo rivala i na kraju je bio igrač utakmice.

Gitens trenutno nastupa za mladu selekciju Engleske do 21 godinu, a ukoliko nastavi sa dobrim igrama, nema sumnje da bi mogao da se nametne da dobije šansu u prvom timu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu