Nova vest
Fudbal 11

19.9.2024.

10:45

Mrkela: "Napravili smo tim da dođemo do iskoraka" VIDEO

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je izneo očekivanja pred duel sa Benfikom u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Mrkela je bio gost u emisiji "Jutro" na TV Prva, gde se dotakao aktuelnih dešavanja u klubu, tačnije premijeri evropskog takmičenja.

"Imamo velika očekivanja, želeli smo Ligu šampiona. Učestvujemo u novom formatu Lige šampiona, u visokom smo društvu klubova. Među 36 najboljih smo u Evropi i ponosni smo na tu činjenicu", rekao je Mrkela.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Novi format Lige šampiona.

"Videćemo kako će to izgledati. Svi smo na jednoj tabeli, Videćemo kako će se to pokazati. Biće to interesantnije takmičenje, sa većim brojem utakmica. Igramo osam umesto šest mečeva, sa osam različitih protivnika. Benfika je prva u nizu."

Mrkela veruje u tim i očekuje pobedu.

"Napredovali smo kao klub u poslednjim godinama, podignut je nivo tima koji imamo, u ovom trenutku imamo najjači tim u poslednjih 20-30 godina. Imam veliko poverenje u tim i stručni štab. Imamo sve što je potrebno da jedan veliki tim igra u kontinuitetu velika takmičenja. Napravili smo tim da dođemo do iskoraka, očekujem pobedu večeras."

Zvezda je savladala Benfiku 1984. godine na stadionu "Rajko Mitić" sa 3:2.

"To je bila jedna od mojih prvih evropskih utakmica, ne bih imao problem da se rezultat ponovi, samo da bude manje stresno, tada je Benfika vodila 2:0."

Mrkela je bio akter tadašnje utakmice.

"Sve je to za mene bilo novo, puna Marakana. Mislim da ona može da bude odlučujući faktor večeras. Dodatna energija, koja može da samelje svakog protivnika, a nama da vetar u leđa. Očekujem da uz pomoć Marakane ostvarimo veliku pobedu."

Da li očekujete pun stadion?

"Marakana će biti puna, poslednje informacije kažu da je ostalo još par hiljada karata, pozivam navijače da dođu i kupe karte i podrže Zvezdu."

Ko će biti ključan igrač?

"Na svakoj poziciji imamo odlične igrače, moraće da daju zajednički doprinos, a neka strelac ili junak utakmice bude ko god treba da bude. Najvažniji je tim i zajednička pobeda", zaključio je Mrkela.

Izvor: Prva tv

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu