Nova vest
Fudbal 6

19.9.2024.

12:00

Portugalski novinar za B92.sport: Čuveni golgeter je izabrao Zvezdu pre Benfike

Povećao se broj Portugalaca u Beogradu pretnodnih dana, a razlog je utakmica Crvene zvezde sa Benfikom.

Aleksandar Stajkovac
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Jedan od njih, koji je stigao iz Lisabona je i Bruno Valerio, novinar RTP (javni servis Portugalije). Sa kojim smo razgovarali o utakmici, Beogradu, navijačima i igračima poput Nemanje Radonjića i Uga Vijeire.

Dok su fudbaleri stigli u večernjim satima u sredu, novinari su došli dan ranije, pa su imali vremena i za obilazak Beograda.

“Da, baš je lep grad na reci, sa šarenim zidinama, tvrđavom, veoma lepo mesto, juče sam stigao, tako da nisam imao vremena da obiđem veći mnogo, ali ljudi su veoma prijatni. Vreme je lepo, sve je kul”, rekao je Bruno na početku razgovora.

Prema mišljenju stričnjaka, Benfika je favorit na ovom meču, a istog mišljenja je i Bruno.

“Mislim da je Benfika favorit u ovom trenutku, jer je tim promenio trenera, pobedili su poslednju utakmicu sa 4:1, to je dobar rezultat, trener Laž je promenio način na koji igraju, sa jednim defanzivnim vezistom, dok druga dva igrača više napadaju. Mislim da je trener dobar vođa tima. Imaju vise dinamike u ofanzivi, sad dobar trenutak da se menja rezultat.”

Ipak, Zvezda bi mogla da iznenadi Benfiku koja je pre nekih nedelju i po dana promenila trenera.

“Kod kuće postoji šansa za pobedu, ako Zvezda uspe da bude izjednačena posle 25 minuta, možda ima šansu da postigne pogodak, promeni tok igre i napravi veći pritisak na Benfiku. Laž je tu samo nedelju dana, tako da mogu stvari da se promene.”

B92.sport/AS

Uprava Benfike nije bila zadovoljna rezultatima Rodžera Šmita, pa ga je zamenila Brunom Lažom. Kolega novinar smatra da su promenom trenera izašli iz krize.

“Da, imali su loš početak sezone, ali trenutno sa novim trenerom su psihički jači, više su motivisani, prva je utakmica novog formata Lige šampiona, znaju da moraju da počnu veoma ozbiljno. Verujem da će Benfika započeti ovaj meč sa velikim pritiskom. Očekujem intezivnu utakmicu.”

Pitali smo ga koliko poznaje stadion “Rajko Mitić” i Zvezdine navijače.

“Ono što sam čuo, je da je ovo mesto gde su navijači veoma glasni i super je atmosfera, Benfika ima dobar odnos sa navijačima Hajduka iz Splita, ne znam da li će doći njihovi navijači, zbog visokog rizika da može da dođe do incidenta. Mislim da će svakako biti dobra atmosfera. Poslednje dve sezone navijači Benfike pravili su probleme na gostujućim utakmicama, ali moraju biti staloženi za ovaj meč. UEFA nadgleda”, nasmejao se Bruno.

Fudbaler crveno-belih Nemanja Radonjić je nosio dres Benfike, ali nije dobio adekvatnu šansu i nije se naigrao u Portugaliji.

“On nije imao mnogo uspeha u Benfici, ali mislim da će za njega biti posebno interesantno da igra protiv starog tima.”

Pomenuli smo i bivšeg napadača Zvezde, Portugalca Uga Vijeiru koji ke sa uspehom nosio dres crveno-belih. Bruno nam je oktrio zanimljivu priču da se za njega interesovala Benfika, ali je on odlučio da se preseli u Beograd.

“Znam, on je igrao za Zvezdu, u to vreme se pričalo da je on igrač koji će doći u Benfiku, ali je on došao u Srbiju, znam da je dao dosta golova i da je bio odličan ovde, ali vreme se menja, Zvezda je sada bolji tim u odmosu kada je ovde igrao Ugo”, zaključio je Bruno.

Podsetimo, Crvena zvezda će u prvom kolu ligaškog dela Lige šampiona odmeriti snage sa Benfikom od 18 časova i 45 minuta na stadionu “Rajko Mitić”.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu