Nova vest
Fudbal 6

19.9.2024.

10:00

Mimović za B92.sport pred debi u LŠ: "Meč kao i svaki drugi, voleo bih da branim boje Srbije"

Fudbaleri Crvene zvezde danas imaju premijeru (18.45) u Ligi šampiona protiv Benfike, a pred taj meč smo razgovarali sa Ognjenom Mimovićem o tom duelu, ali i dosadašnjem delu sezone.

Dušan Đukanović
Srdjan Stevanovic/Starsport

Mimović je postao nezamenljiv na desnom boku, a kao nagrada je stigao novi ugovor do leta 2029. godine.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Tek je septembar, a Mimović je blizu da izjednači ukupnu minutažu koju je imao u prvom timu prošle sezone. Napredak koji sigurno skreće pažnju.

"Zaista sam srećan što sam ispunio očekivanja stručnog štaba i ljudi iz kluba. Potrudiću se naravno da i u narednom periodu budem na visini zadatka i pomognem timu na svakoj utakmici", rekao je Mimović na početku razgovora za B92.sport.

Sledeći stepenik je poziv u reprezentaciju, možda već u oktobru za mečeve Lige nacija. Do sada je za U21 i U19 reprezentaciju skupio ukupno sedam nastupa.

Ni sam igrač ne krije da su mu takve ambicije.

"Voleo bih da upišem nastup i za A tim Srbije. Uvek je čast i zadovoljstvo igrati za svoju državu. Naravno da bih voleo da dobijem poziv i da branim boje Srbije na najvišem nivou", nastavlja Mimović.

Neka se spremi Benfika

Srdjan Stevanovic/Starsport

Razgovor odlazi ka predstojećem meču u Ligi šampiona. Prvi rival je Benfika koja će sa crveno-belima na stadionu "Rajko Mitić" otvoriti novu sezonu u elitnom takmičenju.

Mimović ne planira da samo "položi oružje" protiv, na papiru, jačeg protivnika.

"Verujem da možemo da pružimo dobru partiju protiv Benfike. Znamo da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi, sa odličnim pojedincima. Potrudićemo se da iskoristimo naše šanse, kojih će sigurno biti i da obradujemo navijače koji će ispuniti tribine Marakane", obećava mladi fudbaler.

Dalsio, Duarte, Radonjić i Milson neki su od igrača koji imaju iskustva igranja u portugalskoj ligi, a neki od njih su bili i članovi lisabonskog kluba. To bi mogao da bude nečekivan "plus" za ekipu Vladana Milojevića.

"Dobro smo analizirali protivnika. Najbitnije je da ispoštujemo sve zahteve stručnog štaba i da na pravi način otvorimo utakmicu. Sigurno da će saigračima koji su igrali u portugalskoj ligi značiti stečeno iskustvo i poznavanje njihovog stila fudbala", objašnjava Mimović.

Utakmica protiv Benfike će ujedno biti i njegova prva u Ligi šampiona. Odigrao je oba meča u plej-ofu protiv Bodea, postigao gol... Međutim, tek sad sledi ono pravo.

"Pripremaću se isto kao i za svaki drugi meč. Uzbuđen sam i jedva čekam da počne. Radujem se Ligi šampiona, pogotovo novom formatu, biće izuzetno zanimljivo, a mi ćemo se potruditi da obezbedimo plasman u narednu fazu takmičenja", nastavlja Zvezdin defanzivac.

Prema procenama devet do 10 poena će biti dovoljno za baraž, a oko 15 za direktan plasman u osminu finala. Dakle, tri pobede iz osam mečeva, ne čini se kao puno. Gde bi Zvezda najpre mogla da stigne do njih – PSV, Jang Bojs, Štutgart?

"Rano je još razmišljati o prolazu. Fokusirani smo samo na narednu utakmicu i mislim da je to recept za uspeh. Prvi korak je meč protiv Benfike, koji je za nas najbitniji u ovom trenutku", ne želi da se zaleće Mimović.

Kosta, Ognjen, ko je sledeći?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ponikao je u školi fudbala iz rodnog Gornjeg Milanovca koja deli ime sa njegovim trenutnim klubom.

"Zvezda je klub za koji navijam ceo život. Drago mi je što sam uspeo da ostvarim svoj san i obučem crveno-beli dres",  jasan je Mimović.

Odlaskom, pa i povredom, Koste Nedeljkovića dobio je više prostora u drugom delu prošle sezone i to je itekako umeo da iskoristi.

Zvezda je u kratkom vremenskom rasponu iznedrila dvojicu prvotimaca na poziciji sa kojom se dugo mučila.

Ako Ognjena pitate, jedno je sigurno. Neće Zvezdina škola stati na samo njima dvojici.

"Omladinska škola Crvene zvezde ima mnogo talentovanih igrača koji se razvijaju na pravi način. Siguran sam da će još mnogo igrača iz Omladinske škole zabeležiti partije u prvom timu. Veliki broj dece u prvom timu je pokazatelj da se dobro radi u našoj akademiji", zaključio je Mimović razgovor za naš portal.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu