Nova vest
Fudbal 2

18.9.2024.

18:34

Bajern je uništio Dinamo, ali nije zadovoljan

Minhenski Bajern je u utorak uveče sa devet golova koje je dao Dinamu iz Zagreba ispisao istoriju Lige šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

To do sada u elitnom takmičenju još nikom nije pošlo za nogom. Ipak, u Bajernu žale zbog dva gola koja su primili na domaćem terenu.

Novi format takmičenja nije bio problem za nemačkog šampiona, koji je održao dugu tradiciju i slavio pobedu u svojoj prvoj utakmici Lige šampiona po 21. put u poslednje 22 sezone.

"Bila je to sjajna utakmica i impresivan skor s naše strane. Dobro smo ih pritisli od početka i iskoristili šanse. Sve u svemu, bilo je neverovatno veče", rekao je četvorostruki strelac Hari Kejn.

Bajern je stekao veliku prednost od 3:0 u prvom poluvremenu, ali je ostao u šoku kada je Dinamo postigao dva gola u roku od dva minuta na početku drugog.

"Nakon poluvremena smo se, nažalost, isključili na 10 minuta. To će morati da nam bude lekcija", rekao je Kejn.

Ali nemački tim se brzo vratio i ostvario treću najveću pobedu u jednoj utakmici Lige šampiona, odmah iza Reala sa 8:0 protiv Malmea 2015. godine, i Liverpula, koji je 2007. savladao Bešiktaš, isto 8:0.

"Čak i pošto smo primili dva gola, ostali smo mirni. To je bilo dobro. Naravno, ne bi smelo da nam se to dešava i moramo da radimo na tome, ali smo ostali pribrani", rekao je trener Vensan Kompani.

Izvršni direktor Bajerna Jan-Kristijan Dresen, istakao je da je u novom formatu takmičenja važno davati što više golova.

Sada se timovi nadmeću u jednoj zajedničkoj ligaškoj fazi i rangiraju zajedno. Osam najboljih automatski se kvalifikuje u osminu finala.

Sledeću utakmicu u Ligi šampiona Bajern igra u gostima protiv Aston Vile 2. oktobra.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu