Nova vest
Fudbal 2

18.9.2024.

11:52

"Ne verujem u te priče; svi misle da Zvezda nema šanse, a ona može da iznenadi" VIDEO

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Zoran Filipović je u "Jutru" na TV Prva izneo očekivanja pred duel crveno-belih protiv Benfike u Ligi šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Na samom početku, nije krio emocije jer se radi o dva kluba u kojima je stasao i kao igrač, ali i kao trener.

"Emocije su prisutne. Dva velika kluba u kojima sam igrao i bio trener. Očekujem dobru utakmicu, spektakl, pun stadion, da navijači da uživaju. Benfika igra sličan fudbal kao Zvezda, tim koji je sličan našem timu", rekao je Filipović i dodao:

"Zvezda je mnogo jača nego prethodnih godina, ambicije su porasle, videvši pojačanja koja su doveli u poslednjim momentima. Dobra su to pojačanja, zbog toga je i tim kvalitentniji, dobar je ambijent, velika podrška sa tribina. Milojević je to dobro skockao i sutrašnja utakmica može da bude pozitivna – u smislu rezultata".

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Dotakao se i bezbednosti koja mora da bude na najvišem nivou kako bi se što lepša slika poslala u svet.

"Jako je bitno da sve sutra protekne u najboljem redu. Delije će sigurno napuniti stadion i da budu pravi navijači, da nema nereda. To je slika Srbije, fudbala u Srbiji, koji je najvažnija sporedna stvar. Da pošaljemo lepu sliku u svet, a posebno u Portugal, gde je Benfika popularna. Voleo bih više da uživam u fudbalu, a ne da vidim nerede", jasan je Filipović.

Ne evruje u priče da će sa navijačima Benfike doći i navijači Hajduka iz Splita.

"Ne verujem u te priče. Biće kontrola velika, nema šanse da dođe do nereda i provokacije", naglasio je bivši fudbaler Zvezde i Benfike.

Na kraju, izrazio je i optimizam kada je u pitnaju Crvena zvezda. Veruje da izabranici Vladana Milojevića mogu da iznenade, iako ih svi otpisuju.

"Sve je moguće, Benfika je možda individualno jača, ali Zvezda sa načinom fudbala može da iznenadi. Dobro je za naš fudbal da Zvezda igra Ligu šampiona, to je evropska pozornica timova sa velikim kvalitetom. Imala je nesreću da bude u tom žrebu. Kvalitetni su to timovi, teško je doći do boda. Ali, važno je i da će protivnicima biti teško da pobede Zvezdu kod kuće. Svi misle da Zvezda nema šanse, ali Zvezda može da iznenadi mnoge", zaključio je Filipović.

Izvor: Prva tv



 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu