Nova vest
Fudbal 5

18.9.2024.

9:55

Dalsio "plaši" Portugalce Marakanom: "Ta buka, sve se trese, kao da će se sve srušiti"

Prvotimac Crvene zvezde Dalsio Gomes pričao je za portugalske medije o predstojećem meču crveno-belih i Benfike.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Meč srpskog prvaka i portugalskog vicešampiona igra se u četvrtak na "Rajku Mitiću" od 18:45 sati.

"I dalje ne mogu da verujem, Benfika..., igram protiv Benfike, mog bivšeg kluba", počinje javljanje Dalsio za portugalske medije. 

Ovaj momak je u ranoj fazi karijere igrao za portugalske timove Belenenses i Sporting, a 2015. godine i za Benfiku. Četiri godine je bio član kluba iz Lisabona ali nikada nije dobio važnu ulogu pa je taj period uglavnom proveo na pozajmicama.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

U četvrtak će biti sa druge strane, ostaje samo pitanje da li će mu Milojević pružiti priliku da se pokaže protiv svog bivšeg kluba. Kako bilo, Dalsio je poslao upozorenje Benfiki i poručio im šta ih čeka pred gostovanje na najvećem srpskom stadionu:

"Atmosfera na stadionu, u tunelu, je neverovatna. Svi su mi o tome pričali i ono što se dešava iza tih zidina je impresivno. Ta buka, sve se trese, imate osećaj kao da će se sve srušiti. To je velika prednost za nas, kod kuće zvezda se transformiše u svoju najbolju verziju".

Očekuje tešku utakmicu za obe strane.

"Verujem da će biti poteškoća za oba tima, jer Benfika ima jaku ekipu. Ali i ovde je isto, velika pojačanja su došla, klub je dobro investirao. Igraćemo prsa u prsa, u Evropi Zvezda se transformiše u sjajan tim i zaista možete da osetite ambijent na stadionu. Ne igramo da bismo se branili, ne bojimo se, živimo za ove utakmice".

Tanjug/Ap/Darko Vojinović

Fudbaler Crvene zvezde može biti važan adut Milojeviću za meč sa Benfikom, ako ne na terenu, onda to može biti svakako kao neko ko odlično poznaje prilike u slavnom klubu.

"Znam vrlo dobro sistem rada Bruna Langea, on kreira jake, napadačke ekipe. Benfika je oduvek bila snažna napadački, to je uvek bila jedna od najvažnijih crta svakog tima Benfike, ali Lange sigurno ima još mnogo novih ideja. Videćemo", kaže Dalsio.

Portugalac je za medije u svojoj zemlji pričao o svojoj karijeri.

"Imao sam komplikovano putovanje, prešao sam iz Belenensesa u Benfiku, gde sam prvo radio sa "B" timom, samo jednom sam bio pozvan da budem deo prvog tima i to na jednom prijateljskom meču. Prvi inostrani angažman bio mi je u Rendžersu kod Pedra Kaikšinje. Počelo je dobro, ali se nije dobro završilo. Bilo je to ipak lepo iskustvo, da sazrim još, da vidim drugu kulturu i realnost. Polse toga sam se vratio u Portugaliju, u Belenenses, a nakon toga sam otišao za Grčku, gde sam igrao za Panetolikos i Jonikos. Konačno, bio sam i u Nikoziji, u Apoelu".

Podsetio je Dalsio i kako je došlo do saradnje sa Zvezdom letos.

"U Apoelu sam odigrao sezonu karijere, na poziciji veznog, uvek sa loptom. Promenio sam igračku filosofiju mnogo, počeo sam da igram na manje dodira, slao sam duge pasove... Stavri su išle dobro. Trener Zvezde Vladan Milojević mi je bio trener u Apoelu, pre Rikarda Sa Pinta. Zvao me je na kraju sezone, pitao me da li želim da pređem u Crvenu zvezdu, rekao je da me želi... Pitao sam ga da li je ozbiljan i prihvatio sam! Napravio sam pravi izbor, hvala Bogu da smo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona. Uvek sam maštao da igram u Ligi šampiona".

Tanjug/Ap/Darko Vojinović


Dopada mu se, kaže, novi format elitnog evropskog takmičenja.

"Svi će želeti da daju svoj maksimum od prve do psolednje utakmice, mnogo je atraktivniji format".

Imao je i poruku za svog prijatelja, igrača Benfike Renata Sančesa.

"Za mene je poseban osećaj što igram protiv Benfike, posebno što tamo igraju Florentino i Renato Sančes. Sa Florentinom sam bio u "B" timu Benfike. Renato je sada, nažalost, povređen. Njega zaista volim, on je osoba koju dobro poznajem van terena i zaista mi je žao što je povređen. On je sjajan igrač. Šaljem mu ovim putem pozdrave i poruku da bude jak i da izdrži".

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu