Nova vest
Fudbal 2

18.9.2024.

8:40

Izašao posle najtežeg poraza ikada, pa se obratio javnosti: "Imam samo jednu molbu..."

Fudbaler Dinama iz Zagreba je izašao pred medije posle debakla od Bajerna iz Minhena (9:2) i poslao posebnu poruku navijačima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa iz Minhena je sa 9:2 pobedila Dinamo u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

Nakon poraza se medijima obratio Stefan Ristovski.

"Prvo bih se izvinio svim navijačima Dinama, nadam se da će nam oprostiti i biti uz nas. Nije lako biti ispred novinara i komentarisati posle ovog poraza. Moramo biti svesni da ne predstavljamo samo Dinamo, već i hrvatski fudbal. Kao svlačionica moramo se izvući iz ove situacije i uveren sam u to. Dinamo je zahtevan klub s velikom istorijom. Sada je najlakše nekoga okriviti, ali samo zajedno možemo prevazići ovu krizu", jasan je bio Ristovski.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona



I njemu je, kao i svima iz redova Dinama jasno da je ovakav poraz neprihvatljiv, ali je Ristovski imao jednu molbu.

"Šta god sada rekao, previše je i premalo. Kada izgubiš i primiš devet golova... Iskusni smo i dugo igramo zajedno, ovo je jednostavno neprihvatljivo. Dinamo je godinama gradio svoj ugled i ovo ne možemo prihvatiti. Imam samo jednu molbu: da ostanemo zajedno, jer samo tako možemo ići napred. Nadam se da ovo neće ostaviti traga na domaćem prvenstvu. Psihički faktor je tu, ali svlačionica mora što pre da zaboravi. Teško se zaboravlja, ali vreme nam ne daje mogućnost da previše razmišljamo o ovome. Čeka nas SHNL u subotu i nadam se da ćemo se pokazati u pravom svetlu", zaključio je Ristovski.

Podsetimo, Dinamo je postao prva ekipa ikada koja je u elitnom takmičenju primila devet golova.

Do sada su po osam golova na jednoj utakmici primili fudbaleri Barselone koju je takođe Bajern pre četiri godine dobio sa 8:2, Monako u sezoni 2003/04 savladao Deportivo 8:3, Real je s 8:0 pobedio Malme 2015. godine , a Liverpul 2007. istim rezultatom Bešiktaš.

Ovo je ujedno i druga najefikasnija utakmica ikada. Rekord drži meć Borusije iz Dortmunda i Legije koja je završena rezultatom 8:4 2016. godine.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu