Nova vest
Fudbal 2

17.9.2024.

20:10

Portugalac skenirao Zvezdu: "Dosta je uloženo, stadion je jedinstven"

Žoze Kosta, koji je radio u stručnom štabu Miloša Milojevića od avgusta 2022. do juna 2023. godine je pokušao da dočara Portugalcima šta ih čeka u Beogradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Pred gostovanje Orlova u Beogradu za medije na Pirinejskom poluostrvu govorili su brojni sagovornici koje vežu dve države.

Crvena zvezda dočekuje Benfiku u četvrtak od 18 časova i 55 minuta na stadionu "Rajko Mitić", u prvom kolu Lige šampiona.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Stadion Crvene zvezde je fantastičan fudbalski objekat za one koji vole fudbal. Okruženje ima mnogo pozitivniji efekat za Crvenu zvezdu, ali mislim da to neće uticati na timove sa kojima će crveno-beli igrati u Ligi šampiona. To su veoma iskusne ekipe, iako je atmosfera u Beogradu posebna", rekao je Kosta za "Rekord".

Istakao je jedinstven osećaj koji sa sobom nosi stadion u Ljutice Bogdana, navodeći specifičan tunel koji vodi od svlačionica do terena.

“Ne bih rekao da je tunel zastrašujući, ali je poštovan. Dakle, pred izlazak na teren policija i ekipe ulaze i čekaju u skučenom tunelu. To je ispod tribine za navijače na kojoj svi skaču i čitava atmosfera je specifična. Naglašavam, ne očekujem da će to uticati na iskusnije timove u Evropi, iako Marakana ima jedinstven efekat, te je Zvezda znatno jača na svom terenu nego u gostima“.

Kosta je istakao euforiju koju donose evropske utakmice, posebno u okviru Lige šampiona.

“U Beogradu su evropske utakmice i dalje događaj i veoma su popularne u gradu. Uzavrela atmosfera i euforično iščekivanje mogu se osetiti u danima uoči utakmice. Nešto što se ne dešava u većini gradova u zapadnoj Evropi. Istorija koju Crvena zvezda ima, činjenica da je to tim iz istočne Evrope koji je već osvojio Kup evropskih šampiona i ta veličina se može osetiti u gradu i u klubu. Tu, na dohvat ruke su veliki protivnici, a ljudi u gradu i u klubu veruju da mogu da igraju rame uz rame i da pobede. Ta energija se prenosi čak i na nove igrače“.

Portugalac koji trenutno radi u francuskom Dankerku potom se osvrnuo na kvalitet aktuelnog tima crveno-belih.

„Rekao bih da je ova ekipa jača nego ona koju je Zvezda imala u sezoni kada sam ja bio u Beogradu. Ovo je možda i najjači tim Crvene zvezde u poslednjih šest-sedam godina. Klub je prošao kroz veoma teška vremena i u poslednjih 10 godina stao na noge, sa igračima koji su imali važnu ulogu u Crvenoj zvezdi, ali koji nisu imali uticaja na evropskom nivou. Ova ekipa sada ima igrače koji su iskusniji u Evropi, koji su već igrali u evropskim takmičenjima i koji su praktično u najboljim godinama. Održavam kontakt sa nekim ljudima u klubu i povratna informacija je da je ovaj tim najjači u poslednjih nekoliko godina, bilo je ogromno ulaganje, uglavnom zbog ulaska u Ligu šampiona“, otkrio je Kosta.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu