Nova vest
Fudbal 4

17.9.2024.

16:00

Mrkela: "Nadam se da će biti kao 1984"

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da se nada pobedi protiv Benfike u prvom kolu Lige šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je danas da se nada pobedi protiv Benfike u prvom kolu Lige šampiona i istakao da bi voleo da se na predstojećem duelu s portugalskim fudbalskim klubom ponovi 19. septembar 1984. godine kada je prvak Srbije savladao tim iz Lisabona uz rezultat 3:2.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Crvena zvezda će u četvrtak 19. septembra od 18.45 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Benfiku u meču prvog kola novog formata Lige šampiona.

Mrkela je podsetio da je igrao za "crveno-bele" 19. septembra 1984. godine protiv Benfike u prvoj utakmici prvog kola tadašnjeg Kupa šampiona. Utakmica je odigrana u Beogradu, a Zvezda je pobedila 3:2.

"Vredno smo radili u prethodnom periodu kako bi potpuno spremni dočekali utakmicu protiv Benfike na 'Marakani'. Utisak mi je da smo iz meča u meč sve bolji i da je ekipa u potpunosti postala homogena. Svi su se adaptirali na zahteve Zvezde i šefa stručnog štaba Vladana Milojevića. Simbolično, i pre 40 godina je Zvezda igrala protiv Benfike, kada sam akter utakmice bio na terenu, a evo i 19. septembra će se to ponoviti. Sada imam drugu ulogu, ali dobro znam kakva je moć 'Marakane'. Tada smo na krilima navijača uspeli da od 0:2 dodjemo do 3:2. Nadam se da će Zvezda ponovo biti uspešna protiv Benfike", rekao je Mrkela, prenosi zvanični sajt kluba.

On je istakao da je uveren da će Zvezda imati veliku podršku navijača na duelu sa Benfikom.

"Biće pune tribine, uopšte nemam dilemu kada je to u pitanju. Već sada vlada euforija, svi razgovaraju o utakmici, a mi u pozitivnom svetlu dočekujemo Benfiku. Karata još ima, ali ne u velikom broju, tako da pozivam navijače koji još uvek nisu obezbedili svoje mesto na Marakani da to učine već sada. Verujem u moć Marakane, 19. septembra 1984. godine je bilo upravo tako, kao i još mnogo puta kasnije", zaključio je Mrkela.
 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu