Nova vest
Fudbal 1

9.9.2024.

22:44

Italijani ostali na vrhu – Francuska rutinski sa Belgijom VIDEO

Fudbaleri Francuske su uspeli da savladaju Belgiju sa 2:0 na “Parku Prinčeva” u drugom kolu divizije A Lige nacija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Francuska se sada nalazi na drugom mestu sa tri boda, pošto je u prvom kolu poražena od Italije, dok Belgija na trećem sa istim brojem bodova.

Zanimljivo u sastavu Francuske nije bilo Antoana Grizmana i Kilijana Mbapea od starta, već je Didije Dešamp odlučio da “promeša karte”, tako da su šansu dobili Markus Tiram i Kuadio Kone.

Francuska je bila opasnija u prvom poluvremenu, stvorila više šansi, a Rendal Kolo Muani je iskoristio dodavanje Osmana Dembelea u 29. minutu da dovede svoju selekciju do vođstva – 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata i “trikolori” su otišli sa prednošću na pauzu.

Na startu drugog poluvremena, u 57. minutu, Francuska je uspela da udvostruči vođstvo. Asistent kod prvog pogotka Dembele, sada je bio strelac posle dodavanja Ngolo Kantea.

Dembele je ušao u šesnaesterac i rutinski savladao Koena Kastelsa za 2:0. Do kraja meča nije bilo promene rezultata i Francuska je rutinski odnela pobedu.

EPA-EFE/Tibor Illyes

Fudbaleri Izraela kao domaćini u Budimpešti u Mađerskoj su poraženi od Italije sa 2:1, u drugom kolu divizije A Lige nacija.

Italija je prva u grupi sa dve pobede ispred Francuske i Belgije, dok je Izrael na poslednjem četvrtom mestu bez bodova.

Italija je do prednosti došla u 38. minutu kada je Federiko Dimarko proigrao Davide Fratesija za 1:0. “Azuri” su sa prednošću otišli na pauzu, a potom u 62. minutu udvostručili prednosti Đakomo Raspadori je proigrao Mojeza Kena za 2:0.

Mogli su Italijani do ubedljivije prednosti, ali je u 76. minutu poništen pogodak Tonalija zbog ofsajda. Nadu Izraelcima vratio je Mohamed Abu Fani u 90. minutu, ali nije bilo vremena da domaćin dođe do remija.

U sledećem kolu, koje je na programu 10. oktobra, Italija dočekuje Belgiju, dok Francuska gostuje Izraelu.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu