Nova vest
Fudbal 0

7.9.2024.

20:12

Spaleti:"Moramo ugasiti strah u našim glavama"

Lučano Spaleti bio je odševljen posle pobede reprezentacije Italije nad Francuskom na startu Lige nacija. Najviše je govorio o povratku u nacionalni tim Sandru Tonaliju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Francuzi su sinoć osramoćeni na Parku prinčeva u prvom kolu Lige nacija.

Jedini pogodak za Trikolore postigao je Bredli Barkola koji je nastavio sjajan niz pogodaka ove sezone. U četiri utakmice ove sezone Barkola je postigao pet pogodaka.

Sa druge strane za Italiju sinoć su pogađali Federiko Dimarko, Davide Fratesi i Đakomo Raspadori.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i selektor Azura, Lučano Spaleti.

"Dimarkov gol je bio ključan jer smo veoma brzo napravili odogovor na pogodak Francuske. Važno je da budemo ekipa i da imamo timski duh. Svakako, uvek možemo nešto poboljšati u samoj igri. Utakmica je bila vrlo intenzivna, te je svaka mala situacija mogla stvoriti ludilo. Tu je najvažnija mentalna snaga, jer postoji strah da nešto nećeš moći ostvariti. Mi moramo strah ugasiti u našim glavama", rekao je Spaleti i osvrnuo se na Sandra Tonalija:

"Tonali je bio fantastičan. Mi smo se bojali da neće moći 90 minuta, ali bio je odličan. U poslednjih pet minuta je sprintao kao lud i još je izašao u šansu za gol. Podsetili smo se o kakvom fenomenalnom igraču je ovde rieč."

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

3 h

Novo Sport Video Menu