Nova vest
Fudbal 0

5.9.2024.

15:05

Lažna uzbuna oko Pavlovića i Lige šampiona

Klubovi učesnici Lige šampiona do utorka su morali da pošalju spiskove od 25 igrača koji će igrati u elitnom takmičenju UEFA.

Izvor: Bild

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Peter Schatz

Navijače Bajerna je zbunilo i uznemirilo kada su videli da se na takozvanoj A listi ne nalazi ime mladog veziste srpskog porekla, Aleksandra Pavlovića, ali brzo je stiglo objašnjenje i za to.

Bajern je sa Pavlovićem pribegao legalnom triku koji mu omogućava da na A listu maksimalan broj igrača, a ta lista više ne može da se dopuni pre mečeva nokaut faze.

Pavlović se nalazi na takozvanoj B listi. Sa nje, klub može da ragistruje neogrraničen broj igrača kao dodatak A listi pre svakog meča, ne kasnije od ponoći  na dan pre samog susreta.

Jedini uslovi koji igrači na toj listi moraju da ispune je da su rođeni posle 1. januara 2003. i da su bili u mogućnosti da igraju za klub najmanje dve uzastopne godine od njihovog 15 rođendana.

Kako je Pavlović ispunio oba kriterijuma, Bajern ga je mirne duše stavio na B listu i time otvorio jednu poziciju na A listi za igrača koji inače ne bi imao mesta u timu, kao što je 17-godišnji Španac Havijer Fernandes, koji je sada na spisku od 25 igrača.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu